E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    29 листопада начальник відділення НСПП в місті Києві та Київській області (Відділення) Д. Коцупал та головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Відділення М. Глухова взяли участь у черговому засіданні тимчасової комісії Київської міської державної адміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
       У засіданні взяли участь представники центральних органів виконавчої влади та районних в місті Києві державних адміністрацій, посадові особи столичних підприємств на яких виявлено випадки порушення законодавства про оплату праці. Обговорено стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста Києва, а саме: ДП "Еко", ДП "Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу", Київському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві, Державному науково-виробничому підприємстві інженерної геодезії "Укрінжгеодезія", ДП Національний спортивний комплекс "Олімпійський", ДП Науково- виробнича корпорація "Київський інститут автоматики", ПП "Гарант Енергом", ТОВ "Українська авіаційна компанія "Аеростар", ПАТ "ТММ – Енергобуд", ДчП "Інститут "Київгео" ПАТ "Київпроект", ТОВ "Збереження довкілля", ПАТ "Авіакомпанія Буковина", ТОВ "Фосагро Україна".
    Під час засідання заслухано керівників (представників) підприємств-боржників з найбільшою заборгованістю із заробітної плати, які повідомили про вжиті заходи щодо виплати найманим працівникам заборгованих коштів та перспективи погашення боргів до кінця 2019 року.
    Начальник Відділення звернув увагу представників зазначених підприємств на те, що наявність заборгованості із виплати заробітної плати є чинником, який може призвести до погіршення стану соціально-трудових відносин та виникнення колективних трудових спорів (конфліктів). Додатково повідомлено про відповідальність за порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам відповідно до Кодексу законів про працю України.
      За підсумками засідання прийнято відповідні рішення щодо здійснення ефективних заходів задля повного погашення заборгованості із виплати заробітної плати та визначено шляхи стабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємствах міста.