E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    21 листопада начальник відділення НСПП в Харківській області (Відділення) С. Лайков взяв участь у засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
    Під час засідання розглянуто стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах-боржниках, а саме: ТОВ "СКБ Укрелектромаш", ПАТ "Харківський електротехнічний завод "Укрелектромаш", КП "Зміївський ремонтний енергомеханічний завод", ПрАТ "Харківський коксовий завод", УДНДІ "Укрводгео", Дочірньому підприємстві "Харківський монтажно-заготівельний завод" ЗАТ "Сантехмонтаж-60".
    С. Лайков взяв активну участь в обговоренні ситуації на зазначених підприємствах, отримав відповіді від керівників та представників підприємств на поставлені запитання. Особливу увагу приділено конфліктній ситуації на КП "Зміївський ремонтний енергомеханічний завод". Підприємство перебуває на обліку Відділення в системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) через наявність заборгованості із виплати заробітної плати. Борг на підприємстві виник через відсутність державних замовлень. На підприємстві розроблено графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати, яким передбачено залишок боргу станом 01.01.2020 в сумі 315,8 тис грн. Однак на сьогоднішній день графік не виконується. Розрахункові рахунки підприємства арештовані відділом державної виконавчої служби Зміївського районного управління юстиції. На підприємстві виникають труднощі з пошуком замовників на вироблення продукції. Наразі відбулась зміна керівництва підприємства.
    За підсумками засідання Відділенням напрацьовано подальші заходи щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємствах-божниках. Зокрема, заплановано найближчим часом провести узгоджувальну зустріч із новим керівником КП "Зміївський ремонтний енергомеханічний завод" з метою детального вивчення та аналізу стану соціально-трудових відносин, вироблення відповідних висновків та рекомендацій.