E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

   
    У рамках Угоди про співпрацю між Федерацією профспілок Одеської області (ФПО) та відділенням НСПП в Одеській області (Відділення), 20 листопада фахівці Відділення К. Бадьон та О. Бубнова взяли участь у засіданні Ради ФПО.
    На порядку денному розглянуто, зокрема, питання про хід виконання Територіальної угоди "Про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в м. Одеса на 2017-2019 роки".
   Відкривши засідання, голова ФПО О. Буратинський зазначив, шо Федерація профспілок Одеської області є захисником соціально-економічних прав та інтересів найманих працівників, ініціатором розвитку соціального діалогу, активним учасником реформування і модернізації економіки в регіоні.
   На засіданні акцентовано увагу на зростанні рівня оплати праці в області, що стало результатом спільних дій соціальних партнерів. Так, середньомісячна номінальна заробітна плата одного середньооблікового працівника становить 9,5 тис грн, що на 13,5% більше у порівнянні з 2018 роком.
   Під час заходу висловлено подяку начальнику Відділення О. Шрамкову за оперативне реагування, надання відповідних роз'яснень та рекомендацій щодо дотримання норм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" задля стабілізації стану соціально-трудових відносин на Одеському припортовому заводі. Підприємство перебувало на обліку Відділення в системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Причиною ускладнення стану соціально-трудових відносин стала наявність заборгованості із виплати заробітної плати у сумі 11,8 млн грн.За сприяння Відділення у липні поточного року заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам погашена в повному обсязі.