E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

   15 листопада відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Донецькій області (Відділення) А. Хімчака з заступником голови Донецької обласної державної адміністрації Ю. Костюніною.
  А. Хімчак ознайомив Ю. Костюніну з напрямками діяльності, метою та завданнями Національної служби посередництва і примирення та безпосередньо Відділення, поінформував про результати роботи Відділення за 10 місяців поточного року, практичний досвід у сприянні вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) та запобіганні їх виникненню, заходи, вжиті Відділенням під час проведення найманими працівниками акцій соціального протесту та страйків, взаємодію з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Крім того, підкреслив, щозначну увагу приділено підвищенню рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин, сприянню розвитку та удосконаленню соціального діалогу в області.
  А. Хімчак зазначив, що багаторічний досвід роботи Відділення у сприянні вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) доводить, що найбільш ефективним і результативним є проведення примирних процедур: трудових арбітражів, примирних комісій та узгоджувальних зустрічей, проведення переговорів між сторонами конфліктів з метою прийняття взаємоприйнятного та погодженого рішення.
    Начальник Відділення звернув увагу на надання фахівцями Відділення методичної допомоги органам виконавчої влади і місцевого самоврядування з питань соціального діалогу та наголосив на ефективній співпраці задля забезпечення стабільності соціально-трудових відносин на підприємствах Донеччини.
   Підтримуючи тему бесіди, Ю. Костюніна висловила зацікавленість у проведенні спільних заходів щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин у трудових колективах, підвищенню рівня правової культури та розвитку соціального діалогу в Донецькій області.
  Під час зустрічі досягнуто домовленості щодо включення до Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2020 рік пропозицій Відділення, спрямованих на розвиток соціального діалогу на Донеччині, запобігання виникненню та сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів). Крім того, обговорено шляхи подальшої конструктивної співпраці.