E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    Riv1111201908 листопада 2019 року відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Рівненській області (Відділення) Т. Фокіної з головою Територіального комітету профспілки та транспортних будівельників Рівненської дирекції залізничних перевезень (Профспілки) А. Протащуком, під час якої було обговорено стан соціально-трудових відносин у трудових колективах Рівненської дирекції залізничних перевезень.
     Голова Профспілки зазначив,що пріоритетним напрямом роботи територіального комітету є захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів 4164 її членів, а також недопущення порушень трудового законодавства. Проте стан соціально-трудових відносин у трудових колективах має тенденцію до погіршення внаслідок дії об'єктивних та суб'єктивних причин.
     А.Протащукзвернув увагу на такі проблемні питання галузі як плинність кадрів та порівняно низький рівень заробітної плати, відтік молодих та фахових кадрів за кордон. Так, станом на 01.11.2019 в Рівненській дирекції залізничних перевезень в наявності 47 вакантних посад.
     Голова Профспілки поінформував, що 25 жовтня 2019 року на засіданні Ради профспілки було ухвалено рішення щодо пікетування працівниками АТ "Укрзалізниця" будівлі Офісу Президента України 14 листопада 2019 року, яку підтримуватимуть і залізничники Рівненщини.
    Під час зустрічі Т. Фокіна детально роз’яснила голові Профспілки положення законів України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", "Про соціальний діалог в Україні" з метою розв’язання розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин виключно в конструктивному правовому руслі. Окрім цього, досягнуто домовленості підтримувати постійний зв'язок та обмін інформацією про стан соціально-трудових відносин в трудових колективах залізничників.