E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Бубнова, головний спеціаліст відділення НСПП в Одеській області

 

ODE22052019У рамках Угоди про співпрацю між Федерацією профспілок Одеської області та відділенням НСПП в Одеській області (далі – Відділення), з метою забезпечення соціальної стабільності у трудових колективах Одещини, 22 травня 2019 року за ініціативи Відділення, відбулась чергова робоча зустріч начальника Відділення О. Шрамкова з головою Федерації профспілок Одеської області В. Буратинським.

 

Під час зустрічі було обговорено стан соціально-трудових відносин (далі – СТВ) на підприємствах Одеської області, основні проблеми їх розвитку.

О. Шрамков поінформував В. Буратинського про результати діяльності Відділення у поточному році щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та сприяння їх вирішенню на підприємствах області.

О. Шрамков ознайомив з моніторинговими дослідженнями Відділення, звернувши увагу на підприємства, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності.

Учасники зустрічі розглянули динаміку заборгованості із виплати заробітної плати, як одного з основних чинників дестабілізації стану СТВ. Сторони відмітили значне зменшення обсягів заборгованості на економічно активних підприємствах області. Також, позитивним моментом є зменшення кількості економічно активних підприємств, що мають борг працівникам із виплати заробітної плати. Так, станом на 01 квітня 2019 року заборгованість із виплати заробітної плати мали 6 підприємств області.

О. Шрамков відмітив, що найбільша сума заборгованості допущена на ДП "Ренійський морський торговельний порт". Наразі підприємство знаходиться на обліку Відділення в системі запобігання виникненню КТС(К). Фахівцями Відділення проведено аналіз стану СТВ на підприємстві, а також надано відповідні консультації та роз'яснення щодо шляхів врегулювання чинників дестабілізації стану СТВ у правовому полі.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з метою сприяння зменшенню соціального напруження на підприємствах Одеської області, стабілізації та поліпшення стану СТВ, запобігання виникненню КТС(К), створення умов для проведення соціального діалогу в правовому руслі.

По завершенню заходу у приміщенні Відділення було проведено робочу нараду, на якій обговорено результати робочої зустрічі з фахівцями Відділення.