E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С. Кравцова, головний спеціаліст відділення НСПП в Херсонській області

 

20 травня 2019 року відбулась нарада фахівців відділення НСПП в Херсонській області (далі – Відділення) та Департаменту соціального захисту населення Херсонської обласної державної адміністрації (далі – Департамент).

У заході взяли участь: директор Департаменту Г. Причина, заступник директора Департаменту, начальник Управління соціального захисту населення О. Князєва, заступник директора Департаменту, начальник Управління державних допомог, житлових субсидій, сім'ї та праці В. Рильська, начальник Відділення В. Бойко та заступник начальника Відділення В. Мирошниченко.

Г. Причина зазначив, що особлива увага приділяється питанням виконання державних програм у частині фінансування, використання бюджетних коштів та соціального забезпечення населення Херсонщини.

Також підкреслив, що з метою забезпечення повної та своєчасної реалізації пріоритетних завдань і доручень у сфері соціального захисту та якісного соціального забезпечення населення й осіб, які мають право на пільги, в Херсонській області розпочата робота по використанню коштів згідно затверджених фінансових показників.

На обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває понад 223 тис. осіб, з них 23 тис. – ветерани війни, у т. ч: 6 тис. учасників бойових дій, 108 осіб з інвалідністю внаслідок війни та 13 учасників війни, які отримали статус за участь в АТО.

В області виплачується грошова допомога ветеранам війни. Допомогу отримали понад 14,3 тис. ветеранів війни на загальну суму 17,4 млн. грн.

На квартирному обліку перебуває 547 учасників бойових дій. У 2018 році за рахунок коштів державного бюджету придбано житло особі з інвалідністю, учаснику бойових дій в Афганістані. У березні 2019 року одна особа з інвалідністю внаслідок війни одержала житло з фонду комунальної власності міста Нова Каховка.

На 2019 рік з Державного бюджету Херсонщині виділено кошти для оплати послуг із санаторно-курортного лікування: 90 учасникам АТО – 758,3 тис. грн.; 126 особам з інвалідністю, пов’язаною з загальним захворюванням – 1,4 млн. грн.; 109 особам з інвалідністю, пов’язаною з Чорнобильською катастрофою, на придбання санаторно-курортних путівок – 795,7 тис. грн.

Вживаються заходи щодо надання всебічної допомоги у вирішенні соціально-побутових проблем, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота стосовно можливостей отримання послуг з психологічної реабілітації на базі реабілітаційних установ.

З початку 2019 року призначено допомогу майже 61 тис. сімей з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю з дитинства, дітям з інвалідністю, тимчасову державну допомогу дітям, допомогу по догляду за особами з інвалідністю I та II групи на загальну суму 362,2 млн. грн.

Одноразову натуральну допомогу "пакунок малюка" надано 2 тис. сімей.

За межами області оздоровилися та відпочили за кошти Державного бюджету 580 дітей пільгових категорій.

Щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, призначено та виплачено майже 2 тис. сімей на загальну суму 9,4млн.грн.

У ході наради з доповідями про результати роботи виступили О. Князєва, В. Рильська та В. Мирошниченко.

По завершенню виступів відбулися обговорення, надавалися пропозиції щодо вирішенняактуальних питань.

В. Бойко та Г. Причиною було прийнято рішення постійно проводити наради та круглі столи з питань виконання державних програм, використання бюджетних коштів та соціального забезпечення населення Херсонщини.