E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Т. Колеснікова, головний спеціаліст відділення НСПП в Харківській області

22 березня 2019 року заступником начальника відділення НСПП в Харківській області (далі – Відділення) Г. Клочко та головним спеціалістом Відділення Т. Колесніковою проведено робочу зустріч з головою Харківської обласної організації Профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України А. Макеєвою.

 

Зустріч відбулася у рамках підготовки матеріалу до комплексного аналізу стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ) на підприємствах міського електричного транспорту, де упродовж 2016-2018 років Відділення сприяло вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)), запобігало їх виникненню та здійснювало заходи щодо стабілізації стану СТВ під час проведення найманими працівниками акцій соціального протесту, страйків.

Учасниками зустрічі було детально обговорено стан СТВ на таких комунальних підприємствах міського електротранспорту як Жовтневе трамвайне депо, Салтівське трамвайне депо, Тролейбусне депо № 2, Тролейбусне депо № 3. Профспілковий лідер зазначила, що на всіх зазначених підприємствах укладено колективні договори з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною та галузевими угодами. Положення колективних договорів виконуються у повному обсязі.

Обговорюючи проблемні питання галузі, А. Макєєва зауважила, що через невисокий рівень заробітної плати на підприємствах міського електричного транспорту існує проблема дефіциту висококваліфікованих працівників, зберігається досить високий рівень плинності кадрів. Також одним із основних проблемних питань зазначених вище підприємств міського електричного транспорту є фізичний та моральний знос рухомого складу, що викликає необхідність постійного збільшення коштів для якісного виконання технічного обслуговування рухомого складу та проведення у повному обсязі необхідних ремонтних робіт.

За результатом проведеної зустрічі досягнуто домовленість про подальшу співпрацю і обмін інформацією з метою сприяння поліпшенню стану СТВ на транспортних підприємствах, запобігання виникненню КТС(К), їх прогнозування та сприяння своєчасному їх вирішенню.