E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С.Ткачук, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

 

 

ZAP1801201917 січня 2019 року відділенням НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) у приміщенні Запорізької ОДА проведено нараду-семінар із арбітрами, посередниками та завідуючими інформаційно-консультаційними центрами НСПП. Засідання проводилось під головуванням начальника Відділення С.Четвертака.

На порядку денному стояли питання про: результати діяльності Відділення за 2018 рік; роботу Відділення щодо запобігання виникненню та сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) упродовж 2018 року; питання взаємодії з профспілками та організаціями роботодавців щодо розвитку соціального діалогу в містах і районах області.

На початку наради-семінару С. Четвертак привітав представників позаштатних інституцій НСПП та поінформував про стан соціально-трудових відносин (далі – СТВ) в колективах підприємств, установ та організацій Запорізької області, де Відділення здійснювало заходи щодо запобігання виникненню КТС(К).

Крім того, С. Четвертак зосередив увагу учасників наради-семінару на економічній ситуації, яка склалась на підприємствах металургійної галузі області, а також на необхідності підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин та налагодженні соціального діалогу.

Головний спеціаліст Відділення О. Клепач доповіла про результати діяльності Відділення за 2018 рік. Було зазначено, що з початку 2018 року Відділенням проводилась робота щодо врегулювання 45 випадків дестабілізації стану СТВ на 42 підприємствах, які стосувались несвоєчасної виплати поточної заробітної плати та погашення заборгованості з неї. Упродовж 2018 року, за сприяння Відділення, було погашено 20,9 млн. грн. боргу.

Головний спеціаліст Відділення М. Пель поінформувала учасників наради-семінару про проведену Відділенням роботу щодо запобігання виникненню та сприяння вирішенню КТС(К), зокрема, у ПАТ "Запоріжжяобленерго" та на ДП ДПІ "Запоріжцивільпроект" м. Запоріжжя.

Учасники наради-семінару взяли активну участь в обговоренні зазначених питань, обмінялись думками та надали пропозиції, які будуть враховані в подальшій практичній діяльності.

По закінченню заходу начальник Відділення подякував всім присутнім за участь у нараді-семінарі та висловив надію на спільну подальшу роботу щодо забезпечення соціальної стабільності між сторонами СТВ на підприємствах Запорізької області.