E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Н. Заікіна, головний спеціаліст відділення НСПП в Чернівецькій області

Cherniv08112018Розпорядженнями НСПП зареєстровано два колективні трудові спори (далі ? КТС(К)): між найманими працівниками відділу аерологічних спостережень Чернівецького обласного центру з гідрометеорології (далі – ВАС Чернівецького ЦГМ) та адміністрацією Чернівецького обласного центру з гідрометеорології (далі – Чернівецький ЦГМ) та КТС(К) між первинною профспілковою організацією і адміністрацією цієї ж установи з вимогами, що стосувались невиконання вимог законодавства про працю та виконання окремих положень трудового договору.

У зв’язку з недосягненням примирною комісією взаємоприйнятного рішення, сторони погодилися продовжити розгляд КТС(К) трудовим арбітражем. На підставі ст.ст. 7, 11, ч. 1 ст. 16 Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та згідно з укладеними сторонами спору угод створено трудовий арбітраж.

6 листопада 2018 року. за координації та сприяння відділення НСПП в Чернівецькій області (далі ? Відділення) проведено засідання трудового арбітражу щодо вирішення зазначених КТС(К), у якому взяли участь: начальник Відділення області І. Шпак, головні спеціалісти Відділення С. Антонь та Н. Заікіна; голова Чернівецької обласної профспілкової організації працівників державних установ України О.Охрімовський; зі сторони адміністрації підприємства – начальник Чернівецького ЦГМ Т. Негадайлова, юрисконсульт О. Баршаков; зі сторони найманих працівників – В. Бойков, який також являється головою первинної профспілкової організації працівників Чернівецького ЦГМ, інженер з радіолокації та радіонавігації М. Ринжук і технік-аеролог К. Лупач, які є членами даної профспілкової організації. Трудовий арбітраж був затверджений у складі трьох осіб ? голови арбітражу І. Померанського, секретаря Д. Бабюка та члена трудового арбітражу В. Толмачової.

Засідання трудового арбітражу розпочав вступним словом І. Шпак, який ознайомив присутніх з регламентом роботи трудового арбітражу та надав роз’яснення щодо процедури розгляду КТС(К). Арбітри, на чолі з головою трудового арбітражу, обговорили організаційні питання щодо проведення засідання та прийняли рішення розглянути всі вимоги одразу по двом КТС(К).

У ході засідання трудовими арбітрами проаналізовано всі обставини виникнення КТС(К), заслухано пояснення та аргументи сторін, розглянуто матеріали щодо виконання заявлених вимог.

У підсумку, І. Померанський оголосив про закінчення засідання трудового арбітражу та повідомив, що трудовий арбітраж повинен ознайомитись з наданими документами і поясненнями та прийняти відповідні рішення.

По завершенню зустрічі, І. Шпак наголосив, що Відділення, відповідно до покладених на НСПП завдань, визначених Законом України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" вживатиме усіх необхідних заходів щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин у трудовому колективі та відслідковуватиме виконання рішень трудового арбітражу.