E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Ю. Грушевич, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області

Відділення НСПП в Сумській області (далі ? Відділення) продовжує здійснювати заходи щодо сприяння вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) (далі ? КТС(К)) на ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання" (далі – ПАТ "Сумське НВО"), який зареєстровано розпорядженням НСПП від 05.07.2017 року №181-р.

Так, 01 листопада п.р. в приміщенні Відділення відбулась узгоджувальна зустріч начальника Відділення О. Пирогова з В. Соцковим, новообраним головою профкому об’єднаної первинної організації профспілки працівників машинобудування та металообробки ПАТ "Сумське НВО" (далі ? Профспілка).

В. Соцков повідомив, що за результатами зборів профспілкового комітету було прийнято рішення делегувати йому повноваження очолити представницький орган найманих працівників для вирішення КТС(К). Також відзначив, що на сьогодні, на жаль, підтвердився прогноз щодо погіршення ситуації стану соціально-трудових відносин на ПАТ "Сумське НВО". Так станом на 26.10.2018 заборгованість із виплати заробітної плати на підприємстві склала 180,4 млн. грн.

Зі слів голови профспілкової організації підприємство перебуває в режимі простою. Покращення фінансово-економічної ситуації на ньому очікувалось з 16 жовтня 2018 року з отриманням нового пакету замовлень, але очікування не підтвердились. Режим простою було вирішено подовжити до 18 листопада поточного року. На підприємстві продовжують звільнятися наймані працівники.

На прохання голови профспілкової організації О. Пирогов надав роз’яснення щодо можливостей зняття даного КТС(К) з реєстрації на підставі звільнення двох третин найманих працівників з числа тих, хто брав участь у вступі в КТС(К).

У свою чергу В. Соцков пообіцяв обговорити питання зняття з реєстрації КТС(К) на черговому засіданні Профспілки.

Наприкінці зустрічі О. Пирогов наголосив, що працівники Відділення й надалі сприятимуть вирішенню КТС(К) у межах своїх повноважень відповідно до вимог чинного законодавства.