E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Ю. Грушевич, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області

 

Sum2707201725 липня 2017 року за ініціативи відділення НСПП в Сумській області (далі – Відділення) на території ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» (далі – ПАТ «Сумське НВО») відбулося перше засідання трудового арбітражу для вирішення колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К)) між об’єднаною первинною організацією профспілки працівників машинобудування та металообробки ПАТ «Сумське НВО» м. Суми та адміністрацією ПАТ «Сумське НВО» м. Суми.

У засіданні взяли участь начальник Відділення О. Пирогов, генеральний директор ПАТ «Сумське НВО» О. Цимбал, голова профкому об’єднаної первинної організації профспілки працівників машинобудування та металообробки ПАТ «Сумське НВО» І. Совгіра та представники сторін КТС(К). Трудовий арбітраж був затверджений у складі 3 осіб, а саме: голови трудового арбітражу, арбітра НСПП С. Запари, секретаря – арбітра НСПП Д. Висіканцева, члена трудового арбітражу О. Родінка.

Засідання трудового арбітражу розпочав О. Пирогов, який ознайомив присутніх з Регламентом роботи трудового арбітражу та надав роз’яснення щодо процедури розгляду КТС(К).

Під час проведення зустрічі трудовим арбітрам надані інформаційні матеріали щодо стану фінансово-економічного становища підприємства. У ході зустрічі представники сторін КТС(К) висловили свої думки щодо можливих шляхів виконання вимог найманих працівників та вирішення КТС(К).

Сторони конфлікту підписали Угоду про обов’язковість виконання рішення трудового арбітражу.

Враховуючи 4-денний робочий тиждень та режимність роботи підприємства, узгоджено графік роботи наступних засідань трудового арбітражу.

Голова представницького органу найманих працівників ПАТ «Сумське НВО» І. Совгіра озвучив пропозиції профспілкової організації щодо фінансового оздоровлення підприємства.

О. Цимбал, у свою чергу, зазначив, що після 2013 року фінансово-економічне становище підприємства значно погіршилось у зв’язку з політичною ситуацією на сході країни і втратою значних ринків збуту продукції. Генеральний директор ПАТ «Сумське НВО» поінформував присутніх про вжиті адміністрацією ПАТ«Сумське НВО» заходи щодо покращення ситуації на підприємстві. А саме, сумськими машинобудівниками були направлені листи до Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, Прем’єр-міністраУкраїни. Під час перебування Президента України Петра Порошенка в Сумах 13 липня поточного року главі держави було передано лист ПАТ «Сумське НВО» з проханням пожвавити процес організації Експортно-кредитної агенції, ініціювати запровадження в Україні політики локальної складової, при цьому внести відповідні зміни до діючого законодавства, а також активізувати реалізацію важливих державних інфраструктурних проектів із видобутку і транспортування вуглеводнів, першочергово залучаючи до виконання даних робіт національних товаровиробників.

Взявши до відома пояснення представників сторін конфлікту, вивчивши подані матеріали, трудовий арбітраж вирішив продовжити розгляд справи на черговому його засіданні, яке заплановано на 26 липня 2017 року, та надати додаткові документи.

На завершення зустрічі О. Пирогов наголосив, що працівники Відділення й надалі вживатимуть необхідні заходи, спрямовані на сприяння вирішенню КТС(К) та стабілізацію стану соціально-трудових відносин у трудовому колективі ПАТ «Сумське НВО».