E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Нагірна, головний спеціаліст-юрист відділення НСПП в Чернівецькій області

 

З метою вирішення колективного трудового спору (конфлікту)(далі – КТС(К) між найманими працівниками Відділу аерологічних спостережень та адміністрацією Чернівецького обласного центру з гідрометеорології міста Чернівці, відповідно до статті 7, 8 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та абзацу 2 пункту 1.3. Положення про примирну комісію, затвердженого наказом НСПП від 18.11.2008 року № 130, за угодою сторін спору була утворена примирна комісія у складі 6 осіб.

29 травня 2017 року за сприяння відділення НСПП в Чернівецькій області (далі – Відділення) відбулося перше засідання примирної комісії. Засідання відбулось під головуванням начальника Відділення І. Шпака, секретарем комісії обрано головного спеціаліста-юриста Відділення О. Нагірну.

І. Шпак поінформував присутніх про порядок проведення засідання примирної комісії згідно Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», про визнання повноважень представників сторін КТС(К) у примирній комісії, а також про підписані сторонами КТС(К) угоди про створення примирної комісії для вирішення КТС(К) від 23.05.2017 року та про обов’язковість рішення примирної комісії від 23.05.2017 року, про документи сторін спору, які підтверджують повноваження членів примирної комісії.

Під час засідання комісії сторонами було розглянуто всі вимоги та запропоновано можливі шляхи їх виконання. Відділенням надано відповідні рекомендації та роз’яснення щодо ходу вирішення КТС(К). За результатами роботи примирної комісії були прийняті наступні рішення:

1. Вважати виконаною та зняти з реєстрації першу вимогу найманих працівників Відділу аерологічних спостережень Чернівецького обласного центру з гідрометеорології.

2. Продовжити розгляд другої-сьомої вимог найманих працівників.

Відділення відповідно до визначених чинним законодавством повноважень і надалі сприятиме вирішенню даного КТС(К).