E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Тетяна Трошина,  завідувач  сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Луганській області

      

Колективний трудовий спір (конфлікт) на міському комунальному підприємстві «Теплокомуненерго» міста Антрацит Луганської області був зареєстрований розпорядженням НСПП від 05 грудня 2012 року з наступною вимогою найманих працівників: «Негайно виплатити заборгованість із заробітної плати».
У рамках вирішення даного конфлікту сторонами була утворена примирна комісія, засідання якої відбулося 21 грудня поточного року. На підставі клопотання  сторін колективного трудового спору до участі у роботі примирного органу в якості експертів були залучені представники обласної державної адміністрації, виконавчих органів Антрацитівської міської ради та державного вугільного підприємства «Антрацит». 


У ході засідання були заслухані пояснення представників сторін колективного трудового спору та залучених суб’єктів. За словами керівника комунального підприємства встановлено, що на даний момент сума заборгованості, що стала основною причиною виникнення розбіжності, погашена і почалася виплата заробітної плати за листопад. Наймані працівники підтвердили цю інформацію, однак наголосили, що проблема несвоєчасної виплати зарплати зберігається і в подальшому існує ймовірність накопичення заборгованості знову. З метою попередження такої ситуації, учасники примирної комісії розглянули можливі шляхи отримання коштів для своєчасної виплати поточної заробітної плати.
За результатами обговорення встановлено, що одним із шляхів забезпечення своєчасної виплати зарплати найманим працівникам «Теплокомуненерго» міста Антрацит є своєчасний розрахунок за надані послуги та виконані роботи з боку державного підприємства «Антрацит», а також погашення ним дебіторської заборгованості, яка існує перед комунальним підприємством. З огляду на це, на засіданні примирної комісії з представником ДП «Антрацит» було обговорено питання щодо складення графіку погашення дебіторської заборгованості та його погодження з  директором Антрацитівського «Теплокомуненерго».
Таким чином, за результатами проведення засідання примирної комісії, сторонами констатовано виконання вимоги найманих працівників «Теплокомуненерго» м.Антрацит і прийнято рішення про вирішення колективного трудового спору (конфлікту).