E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О.Г. Нагірна, головний спеціаліст-юрист відділення НСПП в Чернівецькій області 

    

12.03.2013 року працівники відділення НСПП в Чернівецькій області в приміщенні відділення провели узгоджувальну зустріч з головою профспілки Дочірнього підприємства «Чернівецький облавтодор» відкритого акціонерного  товариства «Державна акціонерна компанія  «Автомобільні дороги України» (далі - Підприємство) С.В. Запісочним. Стан соціально-трудових відносин даного Підприємства з грудня 2012 року перебуває на обліку відділення з метою запобігання виникненню колективного трудового спору через наявність дестабілізаційного чинника - невчасної виплати заробітної плати працівникам. В ході зустрічі було встановлено, що на Підприємстві вже утворилась заборгованість із виплати заробітної плати працівникам за січень-лютий 2013 року. За інформацією голови профспілки погашення такої заборгованості в найближчий час не передбачається, оскільки відсутнє відповідне фінансування з державного бюджету. Тому соціальна напруга в трудовому колективі зростає і можливе виникнення колективного трудового спору на Підприємстві.

З метою оформлення колективного трудового спору у відповідності із вимогами Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», С.В. Запісочному було надано роз’яснення положень даного закону, особливо щодо порядку визначення сторін колективного трудового спору, порядку формування і затвердження вимог працівниками, визначення органу, який буде представляти їх інтереси, порядку і строків розгляду роботодавцем вимог найманих працівників та примирної процедури вирішення спору. Крім того, було надано зразки документів: підписного листа, протоколу зборів найманих працівників, протоколу засідання органу, уповноваженого представляти інтереси найманих працівників та інші документи.
 За надані працівниками відділення роз’яснення та консультації щодо застосування положень Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», голова профспілки С.В. Запісочний висловив подяку.
 Відділення надалі триматиме ситуацію, яка склалася на Підприємстві на контролі і всебічно сприятиме її вирішенню.