E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відділення НСПП в Миколаївській області


20 червня 2013 року за участі представників відділення НСПП в Миколаївській області, Миколаївської обласної організації профспілки працівників суднобудування України відбулось перше засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору у приватному акціонерному товаристві "Миколаївський машинобудівний завод".

Зазначений спір був зареєстрований розпорядженням Національної служби посередництва і примирення від 28.05.2013 року. Основна вимога найманих працівників "Виплатити заробітну плату за серпень 2012 року та січень, лютий, березень і квітень 2013 року".

На засіданні примирної комісії відповідно до наказу "Про затвердження складу примирної комісії" від 03.06.2013 року № 168 ПрАТ "Миколаївський машинобудівний завод" представляли: виконавчий директор Андрій Детюк, начальник ВОПіК Андрій Урус, директор з безпеки Олександр Гончаренко; найманих працівників ПрАТ "Миколаївський машинобудівний завод" – голова профспілкового комітету Михайло Бендіков, слюсар цеху № 13 – Василь Кабанець, електрик цеху № 4 – Леонід Коробко. Крім того, на засідання примирної комісії було запрошено виконавчого директора компанії Smart Maritime Group Василя Федіна, до складу якої входить ПрАТ "Миколаївський машинобудівний завод".

Розпочинаючи роботу примирної комісії, начальник відділення НСПП в Миколаївській області Оксана Євченко поінформувала представників сторін спору щодо регламенту роботи примирної комісії, прав та обов’язків членів комісії, ролі НСПП в ході вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

Під час обговорення ситуації у ПрАТ "Миколаївський машинобудівний завод" виконавчий директор підприємства повідомив присутнім, що підприємство перебуває в скрутному фінансовому становищі, оскільки пакет замовлень на виробництво продукції, який існує на даний час не забезпечує повної завантаженості виробництва. У зв’язку з цим та з наявністю значного розміру заборгованості із виплати заробітної плати, на підприємстві планується проведення оптимізації, шляхом скорочення близько 35% найманих працівників. Крім того, Андрій Детюк зауважив, що виконання нині діючих  замовлень забезпечить виплату поточної заробітної плати, а погашення заборгованості буде здійснюватись за рахунок реалізації незадіяного устаткування.

В свою чергу, Василь Федін звернув увагу присутніх, по-перше, на те, що скорочення найманих працівників буде проводитись серед категорій інженерно-технічного персоналу, а, по-друге, кожному працівнику, який підлягатиме скороченню, буде запропоновано переведення на інше підприємство суднобудування Миколаївщини, яке входить до складу компанії Smart Maritime Group, з умовою перепідготовки по робітничих спеціальностях.

Керівник органу, уповноваженого представляти інтереси найманих працівників, Михайло Бендіков зауважив про необхідність виконання директором зобов’язань щодо погашення частини заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам до 21.06.2013 року та про подальші строки погашення заборгованості.

За результатами роботи комісії прийнято рішення: з метою підготовки керівництвом підприємства об’єктивного графіку погашення заборгованості із виплати заробітної плати продовжити роботу примирної комісії до 01.07.2013 року.