E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відділення НСПП в Миколаївській області


01 липня 2013 року за участі представників відділення НСПП в Миколаївській області відбулось друге засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору у приватному акціонерному товаристві "Миколаївський машинобудівний завод".

На порядок денний засідання комісії були винесені наступні питання: 1) результати виконання рішення першого засідання примирної комісії від 20.06.2013 року;           2) шляхи подальшого погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Першими заслуховували сторону колективного трудового спору – ПрАТ "Миколаївський машинобудівний завод" в особі виконавчого директора підприємства Андрія Детюка. Так, керівник зазначив, що відповідно до рішення примирної комісії від 20.06.2013 року, адміністрацією підприємства було складено графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати, який надано голові профспілкового комітету підприємства на узгодження. В графіку відображено етапи погашення заборгованості помісячно (повне погашення планується в листопаді 2013 року) та джерела надходження фінансових коштів, за рахунок яких відбуватиметься відповідне погашення. До цих джерел надходжень фінансових коштів адміністрація підприємства відносить виробничу діяльність і реалізацію неліквідів та обладнання, яке довгий час (10-15 років) не використовується. Водночас, в графіку встановлено, що погашення заборгованості із виплати заробітної плати вважатиметься повним при умові 100% виплати поточної заробітної плати.

Виконавчий директор також поінформував Відділення про те, що станом на 27.06.2013 року відбулось часткове погашення заборгованості із виплати заробітної плати, проте не в повному розмірі, як було заплановано.

Керівник органу, уповноваженого представляти інтереси найманих працівників-голова профспілкового комітету підприємства Михайло Бендіков, розглянувши графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати, підписав його. 

За результатами роботи комісії прийнято рішення: провести 15.07.2013 року наступне засідання примирної комісії з винесенням на її порядок денний питання щодо стану виконання графіку погашення заборгованості із виплати заробітної плати.