E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відділення НСПП в Миколаївській області

    

23 липня 2013 року за участі представника відділення НСПП в Миколаївській області відбулось перше засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору на комунальному підприємстві "Очаківводоканал", який був зареєстрований розпорядженням Національної служби посередництва і примирення з 18.06.2013 року. Основна вимога найманих працівників "Виконання положення п.6.9 Колективного договору щодо встановлення розміру ставки робітника першого розряду в розмірі не менше визначеного Генеральною та галузевою угодами".

На засіданні примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору між найманими працівниками КП "Очаківводоканал" та КП "Очаківводоканал" були присутні  по три члени примирної комісії від сторін спору.

Розпочинаючи роботу примирної комісії, в.о. начальника відділення НСПП в Миколаївській області Світлана Загребайленко поінформувала представників сторін спору щодо регламенту роботи примирної комісії, прав та обов’язків членів комісії, ролі НСПП в ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів). Також виникла необхідність взяти участь, з дозволу головуючого на засіданні примирної комісії, в обговоренні питань, сприяти налагодженню діалогу між сторонами спору.

На підприємстві своєчасно виплачується заробітна плата найманим працівникам. Водночас, не дотримуються норми  галузевої та територіальної угод при формуванні заробітної плати. Миколаївська обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення та  профспілковий комітет підприємства неодноразово зверталися до адміністрації та  власника підприємства з пропозицією привести тарифні ставки та посадові оклади працівників у відповідність до норм діючого законодавства. Проте через фінансові труднощі, які склалися через невідповідність діючих тарифів на водопостачання та водовідведення економічно-обґрунтованим витратам на їх надання, підприємство скористалося правом тимчасово застосовувати норми колективного договору, що допускають оплату праці нижче від норм, визначених галузевою угодою. Цей термін закінчився 01.05.2013 року.

За результатами роботи комісії прийнято рішення: запросити на наступне засідання 30.07.2013 року представників власника-Очаківської міської ради, територіальної державної інспекції праці у Миколаївській області, управління житлово-комунального господарства Миколаївської обласної державної адміністрації.