E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

      20 липня відбулась робоча зустріч головного спеціаліста відділення НСПП в Закарпатській області (Відділення) О. Моргентала з головою Закарпатської обласної ради професійних спілок м. Ужгород В. Фленьком та головою представницького органу найманих працівників облпрофради В. Захарцем, під час якої обговорено хід вирішення колективного трудового спору (конфлікту) (КТС(К)) у Закарпатській обласній раді професійних спілок.
     О. Моргентал поінформував, що до Відділення надійшов лист-відповідь від Федерації професійних спілок України, у якому зазначено, що Федерацією професійних спілок України запропоновано членським організаціям, які мають статутні обмеження щодо надання фінансової допомоги безпосередньо організації, яка не входить до її складу, зібрати кошти для надання солідарної фінансової допомоги Закарпатській обласній раді професійних спілок м. Ужгород.
   В. Фленько повідомив, що питання надання фінансової допомоги Закарпатській облпрофраді, яка є членською організацією Федерації професійних спілок України, розглядалось на Президії Федерації професійних спілок України. Наразі адміністрація облпрофради чекає на фінансову допомогу для сплати певних компенсацій за рішенням суду, що, у свою чергу, надасть можливість розблокувати рахунки Закарпатської облпрофради та вирішити вимогу найманих працівників щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати.
    В. Захарець зазначив, що наймані працівники з розумінням ставляться до ситуації, яка виникла, наразі стан соціально-трудових відносин стабільний.
     Під час зустрічі сторонам КТС(К) надано консультації щодо дотримання положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" при вирішенні розбіжностей сторонами. Наголошено на необхідності інформування Відділення про погашення заборгованості та задоволення вимоги найманих працівників для зняття з реєстрації КТС(К).
    Фахівці Відділення тримають на контролі стан соціально-трудових відносин та хід вирішення КТС(К) у Закарпатській обласній раді професійних спілок.