E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    02 липня відбулось перше засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) (КТС(К)) між найманими працівниками та адміністрацією державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", у якому взяли участь представники сторін КТС(К) та відділення НСПП в Дніпропетровській області (Відділення).
       На початку засідання примирної комісії генеральний директор поінформував про складну ситуацію на підприємстві. Вже понад пів року трудовий колектив працює в умовах постійної затримки виплати заробітної плати. Тричі підприємство намагались відключати від енергопостачання. Наявних коштів не вистачає на забезпечення їдалень для шахтарів уранових шахт та гідрометалургів, які працюють в особливо важких умовах.
       Причиною скрутного фінансового становища підприємства стало невиконання ДП "НАЕК "Енергоатом" графіку розрахунків за договором на поставку уранового оксидного концентрату, сума заборгованості за яким станом на 01.07.2020 склала вже 583 млн грн.
     Станом на 01.07.2020 сума заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємства склала 70 млн грн. Але в.о. президента ДП "НАЕК "Енергоатом" запевнив, що вже до 07.07.2020 заплановано погасити заборгованість перед підприємством у сумі 50 млн грн, а решту боргу до 10.07.2020.
      Голова первинної профспілкової організації підприємства, в свою чергу, запропонував звернутись до керівництва держави та профільного міністерства з метою інформування про ситуацію, що склалася на ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".
      Насамкінець засідання між сторонами КТС(К) досягнуто домовленості про проведення наступного засідання примирної комісій 07 або 08 липня 2020 року.