E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    07 травня начальником відділення НСПП в Рівненській області (Відділення) Т.Фокіною, головним спеціалістом Відділення О.Турчинською та радником Голови НСПП М.Краськом проведено узгоджувальну зустріч із директором ОКП "Міжнародний аеропорт Рівне" Рівненської обласної ради І.Насинюком, представником профспілкового комітету підприємства О. Боткіною та юристом аеропорту С. Васюником.
     О. Боткіна пояснила, що причиною виникнення конфліктної ситуації на підприємстві стала заборгованість з виплати заробітної плати найманим працівникам за січень-квітень 2020 року та несплата податків із заробітної плати, що є порушенням трудових прав, адже не відбувається зарахування пенсійного страхового стажу. Переважна більшість найманих працівників налаштована до вжиття радикальних заходів – оголошення страйку та блокування роботи підприємства з метою захисту своїх прав.
    З метою зниження рівня соціального напруження у трудовому колективі представниками Відділення окреслено головні переваги врегулювання розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин примирними органами відповідно до положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".
    Під час узгоджувальної зустрічі додатково роз'яснено порядок формування вимог найманих працівників, процедуру вступу в колективний трудовий спір (конфлікт) та надано відповідні зразки документів.
    Фахівці Відділення, в межах повноважень, й надалі сприятимуть врегулюванню конфліктної ситуації у трудовому колективі ОКП "Міжнародний аеропорт Рівне" Рівненської обласної ради.