E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

    Н. Заікіна, головний спеціаліст відділення НСПП в Чернівецькій області

    07 лютого відбулось засідання примирних комісій по вирішенню двох КТС(К) між первинною профспілковою організацією працівників Чернівецького обласного центру з гідрометеорології та адміністрацією Чернівецького обласного центру з гідрометеорології.
  На початку засідань примирних комісій головуючий – начальник відділення НСПП в Чернівецькій області (Відділення) І. Шпак поінформував присутніх про порядок роботи примирної комісії та повноваження її членів.
     У ході засідання розглянуто наступні вимоги, зареєстровані НСПП у КТС(К):
    "– з метою забезпечення належних безпечних умов праці та відповідно до п.5.1.1., п.5.1.2, п.5.1.5 Колективного договору вжити заходи необхідні для виконання припису Чернівецького міського відділу управління ДСНС України в Чернівецькій області від 13 квітня 2018 року №1 про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.
   – відраховувати кошти первинній профспілковій організації працівників Чернівецького обласного центру з гідрометеорології на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу відповідно до п. 6.1.7 колективного договору.
     – відповідно до п. 5.1.2. та п. 5.1.5. колективного договору з метою забезпечення належних санітарно-побутових умов праці виділити для працівників відділу аерологічних спостережень Чернівецького обласного центру з гідрометеорології приміщення під санітарно-гігієнічну кімнату, закупити 1 унітаз, 1 рукомийник, 8 шафок для одягу та провести відповідні роботи по їх встановленню".
       За результатами обговорення примирними комісіями прийнято рішення:
     – на наступне засідання примирної комісії стороні від адміністрації Чернівецького обласного центру з гідрометеорології надати копії документів на виділення коштів для виконання пунктів припису Чернівецького міського відділу управління ДСНС України в Чернівецькій області від 13 квітня 2018 року №1;
    – на наступне засідання примирної комісії кожній зі сторін надати копії заяв на виділення коштів первинній профспілковій організації працівників Чернівецького обласного центру з гідрометеорології на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу;
     – вимогу щодо забезпечення належних санітарно-побутових умов праці вирішено передати на розгляд трудового арбітражу.
     Фахівці Відділення надали сторонам КТС(К) роз'яснення ст.ст. 7, 8, 11 Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" щодо послідовності розгляду та вирішення колективного трудового спору примирною комісією і трудовим арбітражем.
Насамкінець роботи примирної комісії прийнято рішення провести її наступне засідання 02 березня 2020 року.