E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    TER12122019В. Петрунько, головний спеціаліст відділення НСПП в Тернопільській області
   
 05 грудня з метою сприяння вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) (КСТ(К)) між найманими працівниками та адміністрацією Обласного медичного центру для лікування і реабілітації учасників АТО (Центр) відбулось засідання примирної комісії під головуванням начальника відділення НСПП в Тернопільській області (Відділення) Н. Шершньової, за участі представників сторін КТС(К) та фахівців Відділення.
   Під час засідання уповноважений представник від сторони роботодавця, головний лікар Центру А. Веремчук повідомив, що з метою забезпечення виконання першої вимоги працівників, адміністрацією внесено зміни до відповідного наказу в частині відтермінування дати звільнення працівників Центру. З метою виконання другої вимоги працівників, адміністрацією Центру надіслано лист керівнику Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації з проханням щодо можливості працевлаштування працівників Центру у новоствореному структурному підрозділі – відділенні соціальної реабілітації учасників АТО та членів їх сімей.
   Крім того, головним лікарем поінформовано, що адміністрацією Центру 05.12.2019 надано відповідні документи розпоряднику коштів – Управлінню охорони здоров'я Тернопільської обласної державної адміністрації щодо виділення коштів для проведення повного розрахунку при ліквідації юридичної особи.
   У свою чергу, уповноважений представник від сторони найманих працівників Л. Ясінська підтвердила інформацію, озвучену головним лікарем Центру, та додала, що в результаті вжитих адміністрацією Центру заходів, спрямованих на усунення порушень законодавства про працю, вимоги працівників можна вважати виконаними.
   За результатами досягнутих домовленостей між сторонами КТС(К) щодо виконання вимог працівників, фахівцями Відділення були надані відповідні рекомендації та роз'яснення щодо укладання Угоди про вирішення даного КТС(К). Представниками найманих працівників висловлено готовність щодо укладання Угоди про виконання вимог працівників та вирішення КТС(К) після отримання від Управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА підтверджуючої інформації щодо виділення коштів для повного розрахунку із працівниками Центру.
    По завершенню засідання сторони висловили вдячність працівникам Відділення за сприяння у налагодженні соціального діалогу в рамках вирішення КТС(К).