E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

IV2510201923 жовтня 2019 року в приміщенні відділення НСПП в Івано-Франківській області (Відділення), з метою сприяння вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) (КТС(К)) у ТОВ "Карпатнафтохім", відбулася узгоджувальна зустріч фахівців Відділення з членами представницького органу найманих працівників Р. Філімоновим, О. Мельник та головою незалежної профспілки працівників ТОВ "Карпатнафтохім" О. Смолінським.

Голова представницького органу найманих працівників Р. Філімонов повідомив, що наймані працівники цеху з виробництва хлорвінілу виробництва поліхлорвінілової смоли суспензійної і каустичної соди мають намір знову вступити в КТС(К) з новими вимогами. Адміністрація підприємства не йде назустріч щодо виконання вже зареєстрованих вимог найманих працівників, які стосуються реалізації положень Колективного договору між роботодавцем ТОВ "Карпатнафтохім" і об'єднаною організацією профспілки "Лукор-Карпатнафтохім" на 2015-2018 роки.

О. Смолінський наголосив, що профспілка підтримує наміри трудового колективу щодо відстоювання своїх законних прав.

Начальник Відділення Р. Баб’юк роз'яснив, що працівники мають право формувати нові вимоги до роботодавця в рамках чинного законодавства та вимагати виконання вимог Галузевої угоди між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Фондом державного майна України, Всеукраїнським галузевим об'єднанням організацій роботодавців хімічної промисловості та Центральною Радою профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України на 2017-2020 роки, а саме, здійснення щорічної доплати на 16% згідно п.3.2.17. Галузевої угоди та додаткових, понад встановлених чинним законодавством, виплат та гарантій працівникам, зокрема за вислугу років відповідно до п. 3.5.4. Галузевої угоди.

         Р. Філімонов, в свою чергу, повідомив про те, що представницький орган готовий до чергового засідання примирної комісії і обговорення та вирішення вимог найманих працівників. Проте, сторона адміністрації прагне уникнути подальших засідань примирної комісії та задоволення вимог. У ході узгоджувальної зустрічі було обговорено подальшу співпрацю та визначено можливі шляхи вирішення КТС(К) у ТОВ "Карпатнафтохім".