E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

В. Овчарук, головний спеціаліст відділення НСПП у Волинській області

17 жовтня 2019 року за сприяння відділення НСПП у Волинській області (Відділення) відбулись засідання примирних комісій по вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) КТС(К)) між найманими працівниками відділів з прибирань приміщення, охоронників, вантажників, торгового і транспортного та ФОП Павлючик Є.В.

У роботі примирних комісій взяли участь заступник начальника Відділення Ю. Сиротенко, ФОП Павлючик Є.В. та голови представницьких органів найманих працівників.  

На початку засідань Ю. Сиротенко надав роз'яснення щодо послідовності розгляду і вирішення КТС(К), завдань та функцій примирної комісії, порядку проведення її засідань та прийняття рішень. Крім того, були узгоджені організаційні питання. 

Сторони обговорили шляхи виконання вимог найманих працівників та врегулювання розбіжностей відповідно до норм чинного законодавства. 

Є. Павлючик зазначила, що вживатимуться всі необхідні заходи для виконання вимог найманих працівників та надала свої пропозиції щодо їх задоволення.

Заслухавши аргументи сторін КТС(К) та об'єктивно розглянувши матеріали спорів, примирні комісії прийняли рішення про задоволення усіх вимог найманих працівників, у зв'язку з чим припинили свою роботу.

Заступник начальника Відділення підкреслив важливість налагодження конструктивного соціального діалогу, дотримання рекомендацій фахівців Відділення сторонами соціально-трудових відносин та вимог Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" задля вирішення КТС(К) у правовому руслі.