E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

В. Петрунько, головний спеціаліст відділення НСПП в Тернопільській області

 

TER2008201915 серпня 2019 року, з метою сприяння вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) (КСТ(К)) між найманими працівниками картонажної дільниці та адміністрацією підприємства об’єднання громадян "Тернопільське учбово-виробниче підприємство українського товариства сліпих", відбулось останнє засідання примирної комісії (Комісія) під головуванням начальника відділення НСПП в Тернопільській області (Відділення) Н. Шершньової, за участі представників сторін КТС(К) та фахівців Відділення.

Начальник Відділення поінформувала присутніх щодо вжитих заходів Відділення з метою сприяння вирішенню КТС(К). Голова Комісії від роботодавця – директор підприємства К. Бондаренко повідомив, що завдяки здійсненим заходам по економії коштів та виконаним підприємством замовленням у липні-серпні 2019 року вдалось погасити значну частину заборгованості із виплати заробітної плати за 2017 рік та січень 2018 року та фактично виконати вимогу працівників картонажної дільниці.

Члени Комісії від найманих працівників підтвердили інформацію щодо погашення частини боргу та додали, що у зв'язку із погашенням заборгованості на 90%, вимогу працівників картонажної дільниці можна вважати виконаною.

За результатами досягнутих домовленостей між сторонами КТС(К) щодо виконання вимоги працівників картонажної дільниці, фахівцями Відділення були надані відповідні рекомендації та роз’яснення щодо укладання Угоди про вирішення КТС(К).

По завершенню засідання Комісії директор та представницький орган від найманих працівників підприємства висловили подяку працівникам Відділення за сприяння у налагодженні соціального діалогу між сторонами КТС(К).