E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

В. Петрунько, головний спеціаліст відділення НСПП в Тернопільській області

 

TER12082019Розпорядженням НСПП від 17 липня 2019 року зареєстровано колективний трудовий спір (конфлікт) (далі – КТС(К)) між найманими працівниками конструкторсько-технологічного відділу та адміністрацією АТ "Тернопільський радіозавод "Оріон" міста Тернополя з 5 вимогами найманих працівників.

Фахівцями відділення НСПП в Тернопільській області найманим працівникам надано роз'яснення норм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та рекомендаціїщодо утворення примирного органу для вироблення рішення, що може задовольнити сторони КТС(К). За ініціативи представницького органу від найманих працівників роботодавцю направлено Угоду про створення примирної комісії.

Слід зазначити, що станом на 01.08.2019 роботодавець ухилявся від підписання Угоди та проведення примирних процедур.

Начальником Відділення Н. Шершньовою 01 серпня 2019 року проведено зустріч із заступником голови Тернопільської ОДА І. Вонсом, під час якої обговорено стан соціально-трудових відносин у колективі підприємства та хід вирішення КТС(К).

За результатами зустрічі досягнуто згоди щодо проведення примирних процедур та спільної наради за участю представників органів місцевої влади, представницького органу від найманих працівників та керівництва АТ "Тернопільський радіозавод "Оріон".

06 серпня 2019 року в приміщенні Тернопільської обласної державної адміністрації (далі – ОДА) відбулась нарада з метою пошуку шляхів вирішення КТС(К), на якій Н. Шершньова поінформувала присутніх щодо реєстрації спору, озвучила вимоги найманих працівників та заходи, що вживались Відділенням з метою сприяння вирішенню КТС(К).

Під час наради сторони КТС(К) поінформували присутніх щодо наявних проблем у товаристві. І. Вонс запевнив присутніх, що питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам товариства є одним із пріоритетних напрямів роботи Тернопільської ОДА.

Також, акцентовано увагу на тому, що роботодавцю необхідно знайти компроміс з найманими працівниками та, у рамках законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), виконати їхні вимоги з метою вирішення КТС(К).

За підсумками наради прийнято рішення та надано відповідні доручення. Працівники Відділення продовжують співпрацювати зі сторонами соціального діалогу з метою сприяння вирішенню КТС(К).