E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С. Огородник, головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області

 

cher2006201919.06.2019 у приміщенні Чернігівської обласної ради під головуванням заступника голови обласної ради А. Дідура, відбулося узгоджувальне засідання по вирішенню проблемних питань, що склалися на державному підприємстві "Чернігівторф" та його структурних підрозділах.

У засіданні взяли участь: заступник начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області І. Бондарев, старший державний виконавець Деснянського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Є. Семиразум, заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації С. Меженний, заступник начальника управління Держпраці у Чернігівській області І. Хоменко, арбітр НСПП О. Огородник, керівник ДП "Чернігівторф" Ю. Бондаренко, начальник філії "Смолинський торфозавод" ДП "Чернігівторф" В. Огієнко, голова профкому філії А. Страхов, представники місцевої газети "Чернігівщина", а також заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області М. Максименко.

М. Максименко поінформувала присутніх, що Відділення сприяє вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками філії "Смолинський торфозавод" ДП "Чернігівторф" та адміністрацією ДП "Чернігівторф" з вимогами стосовно оплати праці.

Запропоновано спільними зусиллями, в межах повноважень, вжити необхідні заходи по локалізації конфлікту та недопустити стихійний розвиток подій.

Звернуто увагу на те, які саме фактори суттєво вливають на ускладнення соціального стану, зокрема, втручання контролюючих органів у діяльність підприємства. Великі штрафні санкції, арешт зарплатного рахунку підприємства призвели до накопичення боргів. Враховуючи зазначене, під загрозою опинилась своєчасна виплата поточної заробітної плати та виробнича діяльність підприємства в цілому.

Оскільки вирішення проблемних питань потребує втручання компетентних органів, під час наради обговорено можливі шляхи виведення підприємства з кризового стану.

За результатами узгоджувального засідання керівнику ДП "Чернігівторф" рекомендовано:

– узгодити питання поетапного погашення існуючого боргу із Управлінням державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, що дасть можливість розблокувати рахунок;

– питання щодо накладених штрафних санкцій контролюючими органами вирішувати в судовому порядку;

– органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування та Відділенню тримати на постійному контролі ситуацію, що склалася на ДП "Чернігівторф".

По закінченню засідання, враховуючи важливість діяльності даного підприємства для Чернігівщини, А. Дідур наголосив на тому, що обласна рада докладатиме максимум зусиль задля збереження торфопідприємства.