E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Моргентал, головний спеціаліст відділення НСПП в Закарпатській області

 

17 квітня 2019 року відбулась узгоджувально-консультаційна зустріч головного спеціаліста відділення НСПП в Закарпатській області (далі – Відділення) О. Моргентала з директором комунального підприємства Чопської міської ради "Водоканал Чоп" (далі – КП ЧМР "Водоканал Чоп") Л. Трутом та головою представницького органу найманих працівників Й. Шнельцером.

Під час зустрічі обговорено питання порядку вирішення КТС(К), зареєстрованого НСПП від 05.09.2018, з вимогою найманих працівників: "Виплатити за період часу з березня 2018 року по липень 2018 року заборгованість по заробітній платі працівникам підприємства КП ЧМР "Водоканал Чоп".

За інформацією директора, на підприємстві стан соціально-трудових відносин стабільний. Для врегулювання висунутої вимоги найманих працівників значну роль відіграло рішення трудового арбітражу по вирішенню колективного трудового спору (конфлікту), яке міський голова міста Чоп В. Самардак представив депутатам на засіданні сесії Чопської Міської ради по погашенню заборгованості на Комунальному підприємстві Чопської міської ради "Водоканал Чоп", в якому чітко вказано, що відповідно до Статуту КП ЧМР "Водоканал Чоп" підзвітне та підконтрольне Чопській міській раді, яка є його засновником і в повному обсязі несе відповідальність за стан соціально-трудових відносин та фінансово-економічний стан на підприємстві.

Затверджені тарифи на послуги Чопською міською радою з централізованого водовідведення за 1 куб. м. для населення не відповідають фактичним витратам, в зв’язку з чим виникла заборгованість на підприємстві.

Голова представницького органу зазначив, що Чопською міською радою були виділені кошти для погашення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам на підприємстві, завдяки чому вдалось стабілізувати ситуацію на КП ЧМР "Водоканал Чоп" та погасити заборгованість найманим працівникам в повному обсязі.

О. Моргентал рекомендував у найкоротший термін надати до Відділення письмове звернення про зняття з реєстрації КТС(К),у зв’язку з вирішенням вимоги найманих працівників.

Сторони висловили вдячність фахівцям Відділення за сприяння у вирішенні КТС(К) між найманими працівниками та адміністрацією КП ЧМР "Водоканал Чоп".