E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Базій, головний спеціаліст відділення НСПП в Харківській області

15 березня 2019 року за участю начальника відділення НСПП в Харківській області (далі – Відділення) С. Лайкова відбулось друге засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К)) між найманими працівниками та адміністрацією ДП "Харківський завод транспортного устаткування" (далі – ДП "ХЗТУ").

У ході засідання представники сторін КТС(К) розглянули інформацію по суті вимоги найманих працівників, зокрема, перспективи погашення заборгованості із виплати заробітної плати, що утворилася перед працівниками підприємства у період з 01.01.2017 року.

В.о. директора підприємства Ю. Євко надав детальну інформацію про складний фінансово-економічний стан ДП "ХЗТУ" та розповів про плани керівництва щодо джерел отримання коштів для ліквідації боргу по заробітній платі, а саме: реалізації залишків товарно-матеріальних цінностей, що зберігаються на складах ДП "ХЗТУ", та металобрухту, отриманого від списання за встановленим порядком основних засобів виробництва; здійснення продажу основних фондів (за дозволом ДК "Укроборонпром"); отримання коштів від дебіторів внаслідок проведення претензійно-позовної роботи.

С. Лайков надав інформацію про заходи, які здійснює Відділення у напрямі сприяння вирішенню КТС(К) та задоволення вимоги найманих працівників.

Начальник Відділення поінформував начальника управління банкрутства та розпорядження майном департаменту управління активами ДК "Укроборонпром" Н. Давидовою, під час якої обговорено ситуацію на ДП "ХЗТУ" та співпрацю із співробітниками адміністрації Основ’янського району Харківської міської ради.

Представники сторін КТС(К) взяли до відома інформацію щодо ситуації на ДП "ХЗТУ" та обговорили заходи, які пропонується вжити для вирішення КТС(К).

Фахівці Відділення й надалі всебічно сприятимуть вирішенню КТС(К) між найманими працівниками та адміністрацією підприємства.