E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Ю.Грушевич, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області

 

sum0512201805 грудня 2018 року,за ініціативи начальника відділення НСПП в Сумській області (далі – Відділення) О. Пирогова, відбулась чергова робоча зустріч з першим заступником голови Сумської обласної ради А. Річкалем.

 

Метою зустрічі було обговорення стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах та організаціях області, де відмічається підвищений рівень конфліктогенності, в умовах запровадження воєнного стану.

О. Пирогов повідомив, що на даний час Відділенням здійснюється правовий супровід у рамках вирішення колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К)) у ПАТ "Сумське НВО", який був зареєстрований 5 липня 2017 року. Відділенням надаються необхідні консультації з правових питань та роз’яснення щодо положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

Станом на 1 жовтня 2018 року заборгованість із виплати заробітної плати на підприємстві збільшилась на 6,3 млн. грн. у порівнянні з вереснем 2018 року. Фінансово-економічний стан підприємства залишається важким.

Сумський міський голова О. Лисенко, на апаратній нараді 3 грудня 2018 року повідомив про плани придбання Палацу культури ПАТ "Сумське НВО" в комунальну власність області. Кошти на таку закупівлю закладаються в проект обласного бюджету на 2019 рік. Але це питання потребує погодження депутатського корпусу обласної ради.

У свою чергу, А. Річкаль висловив прохання й надалі повідомляти Сумську обласну раду про результати моніторингу стану соціально-трудових відносин на конфліктогенних підприємствах, в установах та організаціях області для оперативного реагування на можливі ускладнення стану СТВ у трудових колективах підприємств області.

За підсумками зустрічі О. Пирогов зазначив, що працівники Відділення й надалі сприятимуть вирішенню КТС(К) у межах своїх повноважень відповідно до вимог чинного законодавства та триматимуть ситуацію на підприємствах області на контролі.