E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

С. Єськова, головний спеціаліст відділення НСПП у Харківській області

18 вересня 2018 року начальник відділення НСПП у Харківській області (далі – Відділення) С. Лайков взяв участь у засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Засідання комісії відбулося під головуванням директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Ю. Шпараги.

 

Під час засідання обласної тимчасової комісії заслухано звіти керівників та представників підприємств щодо проблемних питань, причин утворення боргів, стану погашення заборгованості, виконання графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати, перспектив розвитку. Зокрема, детально обговорено ситуацію на таких підприємствах як КП "Флора-Сервіс", Харківське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство, Державний проектно-вишукувальний та науково-дослідний інститут "Укренергомережпроект", Український державний науково-дослідний інститут проблем водопостачання, водовідведення та охорони навколишнього природного середовища "Укрводгео", ТОВ СП "Богодухівський комбікормовий завод", Кулиничівське виробниче управління житлово-комунального господарства "Елітне", ПАТ "Харківський електротехнічний завод "Укрелектромаш".

На сьогоднішній день, через наявність заборгованості із виплати заробітної плати, стан соціально-трудових відносин на Харківському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві, у Державному проектно-вишукувальному та науково-дослідному інституті "Укренергомережпроект" та ПАТ "Харківський електротехнічний завод "Укрелектромаш" перебуває на обліку Відділення у системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

У ході засідання обласної комісії з’ясовано, що найближчим часом планується повне погашення заборгованості із виплати заробітної плати на Харківському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві та у ПАТ "Харківський електротехнічний завод "Укрелектромаш". Спільними причинами виникнення боргів із виплати заробітної плати на підприємствах є зменшення обсягів реалізації продукції, недостатня платоспроможність замовників, наявність дебіторської заборгованості, недостатність замовлень, відсутність обігових коштів тощо.

Під час засідання обласної тимчасової комісії, з метою сприяння у вирішенні питань погашення боргів на підприємствах та недопущення їх виникнення у подальшому, прийняті відповідні рішення та надані конкретні доручення керівникам підприємств та контролюючим органам. Керівників підприємств зобов’язали остаточно погасити борги, не допускати зростання поточної заборгованості. Деякі питання, які не були з’ясовані у ході засідання, внесені до протоколу і будуть розглянуті на наступному засіданні комісії. Вирішено продовжувати моніторингові та контролюючі заходи.