E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

А. Хімчак, начальник відділення НСПП в Донецькій області

11 вересня 2018 року відбулася нарада під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації І. Стокоза (далі – Нарада), в якій взяв участь начальник відділення НСПП у Донецькій області (далі – Відділення) А. Хімчак.

Під час наради А. Хімчак поінформував про результати роботи Відділення у серпні 2018 року. Так, упродовж січня-серпня п. р. Відділенням проводилася робота по врегулюванню 58 випадків ускладнення стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ), по яких було взято на облік 68 чинників. Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати, що стала причиною ускладнення стану СТВ, складає 307 млн. грн., в т. ч. у серпні взято на облік 6 випадків ускладнення стану СТВ із чинником щодо заборгованості із заробітної плати перед найманими працівниками в сумі 24 млн. грн. Найбільшу суму заборгованості мають підприємства вугледобувної галузі, що, як наслідок, призводить до протестних дій найманих працівників. У серпні поточного року фахівцями Відділення зафіксовано проведення 2 акцій соціального протесту працівниками відокремлених підрозділів ДП "Мирноградвугілля" у формі пікетування та невиходу на поверхню. Загальна кількість учасників акцій соціального протесту склала 340 осіб. Основною вимогою шахтарів було погашення заборгованості із виплати заробітної плати за червень-липень 2018 року. Станом на 07.09.2018 загальна заборгованість із заробітної плати по підприємствам вугільної промисловості складає 538 млн. грн.

Відділення також сприяє вирішенню 4 КТС(К), у яких найманими працівниками висунуто 15 вимог.

У серпні поточного року розпорядженням НСПП знято з реєстрації 1-у вимогу у КТС(К) між найманими працівниками Донецького обласного управління водних ресурсів та комісією з реорганізації Донецького обласного управління водних ресурсів. Відділення сприяє у вирішенні всіх вимог найманих працівників, про що свідчать протокольні рішення проведених засідань примирної комісії. Інші вимоги знаходяться в процесі розгляду.

За січень-серпень 2018 року було знято з обліку 33 випадки ускладнення стану СТВ і станом на 01.09.2018 залишились неврегульованими 25 випадків з 29 чинниками.

У результаті постійної та планомірної роботи, в тому числі і проведення узгоджувальних зустрічей зі сторонами конфліктів, упродовж січня-серпня 2018 року було погашено заборгованості із виплати заробітної плати в сумі 81 тис. грн. або 26,5% від загальної суми заборгованості із заробітної плати, що стала причиною дестабілізації стану СТВ.

І. Стокоз висловив прохання оперативно інформувати його про ускладнення стану соціально-трудових відносин на підприємствах Донецької області, де є протестні наміри найманих працівників.

За підсумками робочої наради проведено оперативну нараду з працівниками Відділення.