E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

А. Головчанська, головний спеціаліст відділення НСПП в Донецькій області

Don0308201802 серпня 2018 року у м. Краматорськ відбулось засідання колегії Донецької облдержадміністрації під керівництвом новопризначеного голови Донецької ОДА О. Куця, в якому взяли участь міські голови, голови райдержадміністрацій, начальники структурних підрозділів ОДА, начальники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, в тому числі і начальник відділення НСПП в Донецькій області (далі – Відділення) А. Хімчак.

У колегії, також, взяли участь командуючий Об’єднаного оперативного штабу Збройних сил України C. Наєв і депутати Верховної Ради О. Недава і Д. Лубінець.

На колегії були розглянуті наступні питання:

– Про стан роботи щодо організації та проведення земельних торгів земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у формі аукціону у Донецькій області.

– Про проект регіональної Програми "Профілактика та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2018-2022 роки".

– Про впровадження у Донецькій області Закону України "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості".

На початку колегії виступив С. Наєв з інформацією щодо значення Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України в захисті громадян України в Донецькій області від російської окупації, збереженні миру і спокою на території, підконтрольній українській владі та розбудові інфраструктури Донецької області.

Далі з промовою виступив О. Куць про виконання доручення Президента України щодо реформування різних галузей економіки і громад.

Голова Донецької ОДА вручив державні та урядові нагороди і перейшов до розгляду питань порядку денного.

Розглядалися актуальні питання щодо організації та проведення земельних торгів земельних ділянок державної власності.

Окремим питанням розглянули проект регіональної програми "Профілактика та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2018-2022 роки" та впровадження в Донецькій області Закону України "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості".

На засіданні колегії виступили депутати Верховної Ради О. Недава і Д. Лубінець, які розповіли про підтримку впровадження реформ Президента України у Верховній Раді України та запропонували більш щільно співпрацювати разом з Донецькою ОДА для реалізації цих реформ у Донецькій області.

Також виступила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Н. Рад з доповіддю про стан та перспективи фінансування та виплати пенсій у другому півріччі поточного року.

Вона зазначила, що загальна сума виконаних органами Пенсійного фонду області зобов'язань з виплати пенсій за перше півріччя п. р. становила 18,3 млрд. грн. при надходженні власних коштів 3,4 млрд. грн. Ситуація із забезпеченістю області власними коштами стрімко погіршується. За словами Н. Рад, на сьогодні власні надходження покривають п'яту частину потреби на виплату пенсії, а це – 20,6%.

Після засідання колегії голова Донецької ОДА провів нараду з керівниками департаментів та начальниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

У своєму виступі начальник Відділення А. Хімчак поінформував про результати роботи Відділення за січень-липень 2018 року. Так, за цей період Відділенням проводилась робота по врегулюванню 52 випадків ускладнення стану СТВ, по яких було взято на облік 62 чинники, з яких 52 – стосувались несвоєчасної виплати поточної заробітної плати та погашення заборгованості з заробітної плати. Причиною виникнення випадків ускладнення стану СТВ стала заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 282 млн. грн. У липні 2018 року було взято на облік 10 випадків ускладнення стану СТВ. Упродовж січня-липня 2018 року було погашено заборгованість із виплати заробітної плати, що стала чинником ускладнення стану СТВ в сумі 79 млн. грн.

Відділенням продовжується робота щодо сприяння вирішенню 4 КТС(К), в яких в стадії вирішення знаходяться 16 вимог, висунутих найманими працівниками.

У звітному періоді розпорядженнями НСПП знято з реєстрації 3 КТС(К).

У червні поточного року розпорядженням НСПП зареєстрований КТС(К) на Донецькому обласному управлінню водних ресурсів, в якому найманими працівниками висунуто 4 вимоги. Відділення сприяло вирішенню всіх вимог найманих працівників, про що свідчать протокольні рішення проведених засідань примирної комісії. За підсумками роботи примирної комісії повністю виконана вимога № 1, а вимоги № 2, № 3 і № 4 мають бути виконані протягом певного часу.

З початку 2018 року Відділенням було зафіксовано проведення 11 акцій соціального протесту, а саме: 1 стихійний страйк, 4 мітинги, 1 невихід на поверхню, 3 припинення роботи, 2 пікетування. Проблемними залишаються підприємства вугільної промисловості, де відмічалися найвищі показники протестних настроїв найманих працівників.

По закінченню заходу проведено нараду з фахівцями Відділення щодо ознайомлення з результатами засідання колегії і наради.