E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Клепач, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

22 травня 2018 року в приміщенні районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району відбулось засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія), в якому взяв участь начальник відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) С. Четвертак. Захід відбувся під головуванням заступника голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району М. Крайнього.

 

Відповідно до порядку денного були розглянуті питання: про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району та про додержання законодавства щодо мінімальних гарантій в оплаті праці на підприємствах Вознесенівського району міста Запоріжжя.

По першому питанню були заслухані представники підприємств: ПРАТ "ІНТЕРМІКРО ДЕЛЬТА, ІНК", ПАТ "Спеціалізоване монтажно-експлуатаційне підприємство "Символ", ПАТ "Запорізькій виробничий алюмінієвий комбінат" та ПАТ "Запоріжжяобленерго".

Під час обговорення ситуації, що склалась у ПАТ "Запоріжжяобленерго" С. Четвертак зауважив, що на зазначеному підприємстві зареєстровано колективний трудовий спір (конфлікт), причиною виникнення якого стала значна заборгованість із виплати заробітної плати, і на сьогодні продовжує спостерігатися напружений стан соціально-трудових відносин. Також звернув увагу керівництва ПАТ "Запоріжжяобленерго" на необхідність своєчасного надання інформації про хід виконання Рішення примирної комісії.

По другому питанню були заслухані керівники 5 підприємств району, які надали пояснення щодо наявності на їх підприємствах працівників, що мали заробітну плату менше мінімально встановленого рівня.

По закінченню заходу С. Четвертак ознайомив працівників Відділення з результатами розглянутих на засіданні питань для врахування їх при проведенні моніторингу стану соціально-трудових відносин та було прийнято рішення взяти на облік Відділення із запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) стан соціально-трудових відносин у ПАТ "Спеціалізоване монтажно-експлуатаційне підприємство "Символ" м. Запоріжжя.