E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

В. Овчарук, головний спеціаліст відділення НСПП у Волинській області

vol41605201811 травня 2018 року начальник відділення НСПП у Волинській області (далі – Відділення) В. Демидюк взяв участь у засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат Волинської обласної державної адміністрації. Засідання провів заступник голови облдержадміністрації С. Кошарук.

На порядку денному розглянули питання:

1. Про проведену роботу та вжиття заходів в частині заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств, установ та організацій області станом на 01 травня 2018 року;

2. Про заборгованість із заробітної плати перед працівниками ПАТ "Електротермометрія" м. Луцька;

3. Про стан погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду України в області.

Головуючий комісії С. Кошарук поінформував, що за статистичними даними, станом на 01.04.2018 загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в області становила понад 17,1 млн. грн., з яких 84,8% боргів припадало на економічно активні підприємства.

Значна сума заборгованості із заробітної плати припадала на акціонерні товариства, філії (інші відокремлені підрозділи та організаційно правові форми) та становила 14 млн. грн. (95,7% заборгованості економічно активних підприємств).

Найбільша заборгованість із заробітної плати припадає на ПАТ "Електротермометрія" м. Луцьк. Як повідомили представники підприємства, причиною боргу є блокування рахунків, відшкодування пільгових пенсій підприємству та збільшення податку на землю.

Після засідання комісії начальник Відділення В. Демидюк провів робочу зустріч із представниками адміністрації ПАТ "Електротермометрія", в ході якої було обговорено причини ускладнення стану соціально-трудових відносин та надано необхідні роз’яснення Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

По закінченню зустрічі домовились про подальшу тісну співпрацю з метою забезпечення конструктивного діалогу між адміністрацією підприємства та найманими працівниками ПАТ "Електротермометрія".

Того ж дня у Відділенні було проведено робочу нараду та ознайомлено працівників з результатами розглянутих на засіданні тимчасової комісії питань. Працівники Відділення проаналізували ситуацію на підприємствах, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності, з метою попередження випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин та здійснення заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Відділенням взято на облік стан соціально-трудових відносин на ПАТ «Електротермометрія» для здійснення комплексу заходів щодо запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).