E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Федченко, головний спеціаліст відділення НСПП в Кіровоградській області

 

Kir1503201814 березня 2018 року О. Крайносвіт, начальник відділення НСПП в Кіровоградській області, взяла участь у засіданні Кіровоградської обласної ради з питань безпечної життєдіяльності (далі – Рада).

Засідання проходило під головуванням С. Коваленка, заступника голови Кіровоградської ОДА, за участі: С. Подорожного, начальника управління Держпраці у Кіровоградській області, Р. Шаповалова, т. в. о. заступника начальника управління ДСНС України у Кіровоградській області із запобігання надзвичайним ситуаціям, Л. Шатної, заступника начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА, керівників інших структурних підрозділів Кіровоградської ОДА, територіальних органів міністерств і відомств, ЗМІ та ін.

Учасники засідання поінформували присутніх про стан: виробничого травматизму в Кіровоградській області у 2017 році; охорони праці та промислової безпеки в агропромисловому комплексі області; пожежної безпеки будинків підвищеної поверховості; стан травматизму невиробничого характеру у навчальних закладах області.

За результатами обговорення учасниками засідання зазначених питань було підготовлено проект протокольних доручень:

– вжити дієвих заходів щодо поліпшення роботи з питань охорони праці та зниження рівня виробничого травматизму;

– активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань охорони праці, профілактики травматизму виробничого характеру та професійних захворювань в засобах масової інформації;

– посилити контроль за станом охорони праці в агропромисловому комплексі;

– забезпечити виконання Плану першочергових заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру в області на 2017-2018 роки та ін.

У підсумку засідання члени Ради підтримали пропозиції управління Держпраці у Кіровоградській області до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад щодо проведення широкої інформаційно-роз'яснювальної роботи серед суб’єктів господарювання стосовно створення на виробництві безпечних умов праці та дотримання працівниками вимог чинного законодавства у сфері охорони праці.

Питання, підняті на засіданні Ради, та отримана інформація обговорені у Відділенні з метою врахування у подальшій діяльності.