E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Г. Козак, головний спеціаліст відділення НСПП в Одеській області

Od21092017Згідно доручення начальника відділення НСПП в Одеській області (далі – Відділення) О. Шрамкова з метою врегулювання та розв'язання конфліктної ситуації, яка склалася в комунальній установі "Кодимська центральна районна лікарня" (далі – КУ "Кодимська ЦРЛ"), головним спеціалістом відділення НСПП в Одеській області (далі – Відділення) Г.Козак було здійснено виїзд до КУ "Кодимська ЦРЛ.

Враховуючи, що виникли розбіжності пов’язані із зміною існуючих соціально-економічних умов праці, наказом начальника Відділення №1-в від 15.01.2016 року стан соціально-трудових відносин в КУ "Кодимська ЦРЛ" було взято на облік з метою здійснення заходів щодо запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).

 

11.09.2017 року Г. Козак була проведена узгоджувальна зустріч із заступником головного лікаря з медичної частини КУ "Кодимська ЦРЛ" Л. Акімовою. Також на бесіду були запрошені: головний бухгалтер лікарні В. Забродська та начальник відділу кадрів С. Ярошевська.

Заступник головного лікаря повідомила про те, що скорочення штатних одиниць в КУ "Кодимська ЦРЛ" відбулось на підставі: статей 51 та 77 Бюджетного кодексу України, статей 5 та 20 Постанови КМУ № 228 від 28.08.2002 "Про затвердження порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ"; розпорядження Голови Кодимської РДА № 144/А-2017 від 04.04.2017 "Про приведення у відповідність штатного розпису КУ "Кодимська ЦРЛ" до бюджетного законодавства та затвердженого фонду оплати праці в частині медичної субвенції, зменшення кількості населення, яке обслуговується; відповідного зменшення навантаження на частину персоналу; відповідного зменшення обсягів роботи в частині функціональних підрозділів; скорочення ліжкового фонду, у зв’язку з переходом лікарні на альтернативне опалення.

Начальник відділу кадрів КУ "Кодимська ЦРЛ" поінформувала присутніх яким чином проводилось скорочення працівників лікарні, а саме: всі працівники КУ "Кодимська ЦРЛ" були ознайомлені з наказом головного лікаря № 60/8 від 21 квітня 2017 року, відділ кадрів підготував письмові повідомлення про можливе звільнення працівників. За два місяці до запланованого вивільнення персонально (під підпис) було ознайомлено кожного працівника лікарні, проте частина працівників відмовилась поставити свої підписи.

Профспілковий комітет КУ "Кодимська ЦРЛ" також відмовляв у надані згоди на звільнення працівників, зазначених у поданні, у зв’язку з відсутністю в установі реальних підстав для скорочення штату або чисельності працівників та не врахуванням переважного права працівників на залишення на роботі згідно статті 42 КЗпП України.

Профспілковий комітет надав виписку з протоколу засідання профспілкового комітету № 15 від 23.06.2017 про те, що вивільнення працівників є необґрунтованим, в зв’язку з чим профспілковий комітет пропонує припинити та скасувати заходи, пов’язані із вивільненням працівників, проте скорочення чисельності лікарні адміністрацією КУ "Кодимська ЦРЛ" відбулось.

Під час зустрічі з адміністрацією КУ "Кодимська ЦРЛ" Г. Козак, в межах повноважень, визначених Законом України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та Положенням про Національну службу посередництва і примирення були надані відповідні правові консультації та роз’яснення про недопущення соціальної напруги в трудовому колективі лікарні.