E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Г. Шинкаренко, заступник начальника відділення НСПП в Хмельницькій області

 

Khm0208201731 липня 2017 року, у приміщенні ПАТ «Національна Суспільна Телерадіокомпанія України» Хмельницька регіональна дирекція «Поділля-центр», відбулася прес-конференція, на якій обговорили укладання колективних договорів та створення при цьому представницьких органів при їх укладанні.

Захід організовано відділенням НСПП в Хмельницькій області (далі – Відділення), Хмельницьким відокремленим підрозділом Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», управлінням Держпраці в Хмельницькій області, Федерацією профспілок Хмельницької області.

Зустріч проводилась з представниками засобів масової інформації (далі – ЗМІ), яким запропоновано донести до роботодавців та найманих працівників в об’єднаних територіальних громадах (далі – ОТГ) актуальність теми з укладання нових колективних договорів в умовах проведення структурних реформ з децентралізації та регіональної політики в Україні, спрямованих на підвищення державних стандартів праці в межах компетенції органів місцевого самоврядування та місцевих органів державної влади.

Перебіг прес-конференції координувала начальник Відділення Т. Бабич. Нею розкрито тему заходу: «Укладання колективних договорів та створення представницьких органів при їх укладанні – актуальні питання для найманих працівників в створених ОТГ».

Учасниками прес-конференції озвучено найбільш актуальні питання стосовно укладання колективних договорів при зміні роботодавця. Наголошено на нових взаємовідносинах і зобов’язаннях перед найманими працівниками у комунальних підприємствах, установах і закладах, які підпорядковані ОТГ.

Оскільки прес-конференція є не тільки способом інформування, а ще й засобом декларування позиції, Т. Бабич висловила сподівання на активну співпрацю із зацікавленими учасниками процесу щодо врегулювання стану соціально-трудових відносин в напрямі розбудови української держави.