E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О.Крайносвіт, заступник начальника відділення НСПП в Кіровоградській області

31 травня 2017 року О.Крайносвіт, заступник начальника відділення НСПП в Кіровоградській області (далі – Відділення), взяла участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія).

С. Лобанова, заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, акцентувала увагу членів Комісії, керівників територій та підприємств на необхідності посилення роботи щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, усунення порушень права працівників на своєчасну виплату заробітної плати.

О. Догаров, директор департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА, зазначив, що загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області становить 15 млн. грн. До початку року відмічається зменшення суми боргу майже на 50%. І це відбулося в основному за рахунок ОФ ЗАТ "Енерговугілля" м. Олександрії.

Так, заборгованість на підприємствах-банкрутах становить 6,2 млн. грн. або 42% до загальної суми на 11 підприємствах області. На 13 економічно активних підприємствах сума боргу становить 8,8 млн. грн. або 58% до загальної суми. У структурі боргу по заборгованості із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах – 11% складають підприємства державної форми власності, 29% – комунальної форми власності, 60% – підприємства інших форм власності.

У розрізі територій станом на 01 травня 2017 року заборгованість із виплатизаробітної плати обліковується на 8 територіях з 25, з яких на економічно активних підприємствах – на 4 територіях області. Це міста Кропивницький (2,6 млн. грн.), Світловодськ (3,2 млн. грн.), Олександрія (35,5 тис. грн.) та Голованівський район (0,5 млн. грн.).

З метою запобігання ускладненню стану соціально-трудових відносин на підприємствах області розроблені та затверджені графіки погашення заборгованості із заробітної плати на кожному підприємстві-боржнику, результати виконання яких розглядаються на засіданнях Комісій.

Комісія рекомендувала керівникам територій (міст Кропивницького, Олександрії, Світловодська і Голованівського району) та керівникам підприємств здійснити ретельний аналіз причин утворення і зростання заборгованості із виплати заробітної плати та вжити заходи щодо її погашення, усунення порушень права працівників на своєчасне отримання заробітної плати.   

Інформація, отримана на засіданні Комісії, обговорена у Відділенні з метою врахування у подальшій роботі.