E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Н. Карвацька, заступник начальника відділення НСПП в Львівській області

16 травня 2017 року відділення НСПП в Львівській області (далі – Відділення) взяло участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія).

На засіданні Комісії представники департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації доповіли про ситуацію щодо заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях області в цілому. Станом на 01.05.2017 року, за оперативними даними, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в області становила 95,9 млн. грн. і у порівнянні з початком поточного року збільшилась на 2,2 млн. грн. (2,3%). Загалом по області на зазначену дату заборгованість із виплати заробітної плати зафіксована на 52 підприємствах різних форм власності, що на 7 підприємств менше, ніж на початок року.

Згідно порядку денного на засіданні Комісії розглянуто стан виплати заборгованої заробітної плати на ДП "Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут" (м. Львів), ДП "Аргентум" (м. Львів), ПАТ "Укрзахідвуглебуд" та його структурних підрозділах (ШБУ №1, ШБУ №2) (м. Червоноград) та міському комунальному підприємстві "Управління 2 житлово-комунального господарства" м. Кам'янка-Бузька. Загальна сума боргу з виплати заробітної плати на даних підприємствах складає 6,9 млн. грн.

Із зазначених підприємств Відділення здійснює моніторинг стану соціально-трудових відносин на ДП "Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут", де заборгованість із заробітної плати, як конфліктогенний чинник, має місце тривалий час.

Під час засідання Комісії детально по кожному з підприємств, що розглядались, обговорено причини виникнення заборгованості із виплати заробітної плати, вжиті заходи щодо зменшення боргів та перспективи їх повного погашення. Зокрема, погашення заборгованості із виплати заробітної плати у ДП "Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут" очікується до 01.07.2017 року, по інших трьох підприємствах визначено ряд заходів з метою подолання негативної тенденції накопичення зарплатних боргів.

У результаті конструктивного обговорення за участі Відділення, по підсумках роботи Комісією прийнято протокольне рішення з переліком конкретних заходів щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

З урахуванням прийнятих на засіданні Комісії рішень, Відділення продовжуватиме здійснювати заходи з метою запобігання виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) та сприяння їх своєчасному вирішенню.