E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Столяренко, головний спеціаліст відділення НСПП у Вінницькій області

З метою поглиблення взаємодії між відділенням НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) та Департаментом соціальної і молодіжної політики Вінницької ОДА (далі – Департамент) 13 травня 2017 року у приміщенні Відділення було проведено круглий стіл.

 

У роботі круглого столу взяли участь начальник управління праці та сімейної політики Департаменту Ю. Яремчук, начальник відділу праці та соціально-трудових відносин управління праці та сімейної політики Департаменту І. Курдеша, головний спеціаліст відділу праці та соціально-трудових відносин управління праці та сімейної політики Департаменту С. Москалюк С.В., а також працівники Відділення.

Сторонами було обговорено стан соціально-трудових відносин (далі – СТВ) на підприємствах, установах та організаціях області, особливу увагу було приділено обговоренню ситуацій на підприємствах, які перебувають у базі данних конфліктогенних підприємств Вінницької області та в системі запобігання виникнення колективного трудового спору(конфлікту) (далі –КТС(К)) Відділення. Крім того, проаналізовано фактори, що призвели і які, можливо, у подальшому можуть викликати ускладнення стану СТВ в окремих трудових колективах області. Зокрема, головний спеціаліст Відділення О. Столяренко акцентувала увагу присутніх на результатах проведеного у квітні 2017 року моніторингу стану СТВ у трудових колективах закладів охорони здоров’я Вінницької області, та повідомила про вжиті Відділенням превентивні заходи, спрямовані на локалізацію конфліктних ситуацій.

Разом з тим, учасниками круглого столу було проаналізовано стан фінансово-економічних та СТВ області, результати моніторингу Відділення і внесено відповідні пропозиції щодо підготовки Прогнозу НСПП розвитку соціально-трудових відносин, виникнення КТС(К) на підприємствах, установах, організаціях Вінницької області у ІІ півріччі 2017 року.

Також, обговорені питання щодо продовження конструктивної співпраці між Департаментом, районними управліннями соціального захисту (інформаційно-консультаційними центрами НСПП) та Відділенням. Сторонами досягнуто домовленості про подальші спільні дії по здійсненню постійного інформування з питань, що належать до їх компетенції, з метою своєчасного врегулювання випадків дестабілізації, вжиття заходів щодо підвищення рівня правової культури сторін СТВ.

Підсумовуючі результати роботи круглого столу, начальник Відділення І. Андрущак підкреслив, що плідна співпраця матиме позитивний вплив на стабілізацію стану СТВ у трудових колективах області та на підвищення рівня правової культури сторін соціального діалогу.