E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Г. Шинкаренко, заступник начальника відділення НСПП в Хмельницькій області

xm2003201716 березня 2017 року, під головуванням заступника міського голови Олександра Бондаренка, відбулось виїзне засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та робочої групи зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення (далі – Комісія), до участі в яких була запрошена заступник начальника відділення НСПП в Хмельницькій області (далі – Відділення) Г. Шинкаренко.

Заступник міського голови наголосив, що одним із найактуальніших питань працюючих громадян нашого міста залишається легалізація «тіньової» зайнятості населення, підвищення рівня заробітної плати, а також недопущення заборгованості з її виплати, а тому контроль за ходом нагальних питань має бути головним пріоритетом діяльності органів місцевого самоврядування.

Про результати виїзних обстежень міською робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення протягом березня 2017 року доповів начальник управління соціального захисту населення С. Воронецький.

Наступним питанням були заслухані звіти суб’єктів господарювання щодо легалізації ними трудових відносин з найманими працівниками.

Усі запрошені суб’єкти господарювання, даючи пояснення, визнали свої порушення законодавства і зобов’язалися в найкоротший термін узаконити трудові відносини з найманими працівниками.

Також, говорили про підвищення мінімальної заробітної плати, збільшення штрафних санкцій за порушення трудового законодавства та мінімальні гарантії в оплаті праці. Присутнім надали роз’яснення щодо відмінності між трудовим та цивільно-правовим договором.

Підсумовуючи засідання, заступник міського голови О. Бондаренко дав відповідні доручення та зауважив, що діяльність робочої групи у поточному році буде продовжуватися у межах таких повноважень: виїзні обстеження, проведення співбесід з суб’єктами господарювання на засіданнях, надсилання офіційних листів роботодавцям-порушникам з рекомендаціями легалізації найманої праці.

За наслідками роботи Комісії, проведено робочу нараду з працівниками Відділення, в ході якої звернуто увагу на ряд проблемних питань, а також наголошено на необхідності посилення моніторингу за станом соціально-трудових відносин на конфліктогенних підприємствах, установах, організаціях міста.