E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О.Бубнова, головний спеціаліст відділення НСПП в Одеській області

od07122016Сприяючи підвищенню ефективності формування належного рівня правової культури сторін соціального діалогу в області, відділення НСПП в Одеській області (далі – Відділення) особливу увагу приділяє співпраці з вищими навчальними закладами м. Одеси.

Так, вже багато років Відділення плідно співпрацює з Одеським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (далі – ОРІДУ НАДУ).

З метою удосконалення співпраці у 2011 році був підписаний Договір про співробітництво між ОРІДУ НАДУ та Відділенням. Відповідно до укладеного Договору передбачено навчально-методичне співробітництво за спорідненими напрямами роботи на факультативах і в Центрі підвищення кваліфікації кадрів, залучення викладачів до проведення заходів Відділення, залучення співробітників Відділення до навчального процесу (читання лекцій, проведення семінарських і практичних занять та інші форми співпраці.

Також на базі Відділення проводиться стажування викладачів і слухачів навчального закладу.

Цього разу до Відділення звернувся кандидат з державного управління, доцент кафедри права і законотворчого процесу ОРІДУ НАДУ Зіновій Коваль щодо організації стажування.

На робочій нараді у Відділенні за участю З. Коваля було прийнято рішення надати згоду на проходження ним стажування з 1 по 30 грудня 2016 року, керівництво стажуванням начальник Відділення О. Шрамков залишив за собою.

О. Шрамков детально ознайомив З. Коваля з цілями утворення, повноваженнями та основними завданнями Національної служби посередництва і примирення як державного органу, діючим законодавством щодо вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), нормативно-правовою базою з питань проведення примирних процедур, порядком оцінки відповідності критеріям репрезентативності сторін соціального діалогу.

Також під час стажування заплановано залучення до участі у моніторингових дослідженнях з виїздом на підприємства, вивчення послідовності вступу та вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) на конкретних прикладах, а також ознайомлення з новою моделлю вирішення трудових спорів в Україні.