E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

М. Максименко, заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області

19 жовтня 2016 року заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення) М. Максименко взяла участь у засіданні Деснянської районної у місті Чернігові комісії з питань заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія) під головуванням голови Деснянської районної у м. Чернігові ради В. Грецького.

На початку засідання голова Комісії поінформував присутніх про стан заборгованості із виплати заробітної плати в трудових колективах району.

Так, станом на 01 жовтня 2016 року заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах, в установах і організаціях склала 4,7 млн. грн., 84% зазначеного боргу тривалий час існує на одному із великих стратегічних підприємств – ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів». Вперше виникла заборгованість із виплати заробітної плати в Чернігівській обласній державній адміністрації та Департаменті соціального захисту населення Чернігівській обласній державній адміністрації.

Серед економічно неактивних підприємств району найбільшим боржником є ТОВ «Чернігівський завод будівельних матеріалів» − близько 200,0 тис. грн., яке визнано банкрутом та стосовно якого проводиться ліквідаційна процедура.

Для звіту були запрошені керівники: ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів», ЧФ «Чернігівцивільпроектреконструкція» ДП «Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «НДІпроектреконструкція», житлово-комунального підприємства Чернігівської обласної корпорації агропромислового будівництва.

У своєму виступі М. Максименко поінформувала присутніх про результати проведеної Відділенням роботи щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та сприяння їх врегулюванню на окремих підприємствах-боржниках, у тому числі на ПП «Регіонземпроект – М», стан соціально-трудових відносин якого перебуває на обліку Відділення.

Наприкінці засідання В. Грецький запропонував активізувати діяльність, спрямовану на забезпечення дотримання законодавства про працю на суб’єктах господарювання району.

За результатами роботи Комісії у Відділенні визначені шляхи щодо сприяння поліпшенню соціального становища в трудових колективах.