E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Спанатій, головний спеціаліст відділення НСПП в Миколаївській області

muk2110201619 жовтня 2016 року в рамках Угоди про співпрацю між відділенням НСПП в Миколаївській області (далі – Відділення) та Миколаївською обласною радою профспілок відбулось тридцять четверте заняття Громадського університету правових знань (далі – Університет) на тему: "Посадові інструкції працівників підприємств, установ, організацій: їх значення, форма та зміст" – для профспілкового активу області, арбітрів та посередників Національної служби посередництва і примирення, працівників Відділення.

 

Начальник Відділення О. Євченко відкрила заняття Університету, наголосивши на актуальності обраної теми, оскільки кожен працюючий повинен мати посадову інструкцію, і коли виникають спори щодо прав, обов’язків та функцій окремого працівника, то вирішуються вони саме завдяки цьому офіційному кадровому документу. Тому дуже важливим є правильне складання посадових інструкцій. Для розкриття заявленої теми до слова було запрошено начальника відділу управління персоналом, правової роботи, організаційно-контрольних питань та господарського забезпечення департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації О. Єльчієву.

Лектор ще раз наголосила на важливості правильного оформлення службових документів та разом із слухачами з’ясувала, що посадова інструкція – це необхідність, а не формальність. Після цього О. Єльчієва надала визначення посадовій інструкції, повідомила на кого покладається обов’язок з її розроблення, які її основні розділи, обов’язкові реквізити, порядок її заміни та перезатвердження та розкрила інші питання, пов’язані зі складанням, затвердженням, зберіганням даного документу.

Виступ доповідача супроводжувався електронною презентацією для ефективного засвоєння отриманої інформації. Після теоретичної частини присутнім було запропоновано розглянути окремий приклад посадової інструкції, на якому конкретно вказувалось на типові помилки, що допускаються при її розроблені.

Наприкінці лекції слухачі переглянули цікавий відеоматеріал для кращого сприйняття та усвідомлення значення посадових інструкцій для кожного найманого працівника.

Необхідність наявності на підприємстві офіційно закріплених посадових обов’язків, на думку трудового арбітра НСПП Л. Онищенко, є запорукою ефективного вирішення конфліктних ситуацій.

Кількість питань, заданих начальнику відділу управління персоналом, правової роботи, організаційно-контрольних питань та господарського забезпечення департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації, свідчить про те, що обрана тема є дійсно актуальною, і кожен отримав для себе корисну інформацію, яка неодмінно буде використана у найближчому майбутньому.

Представники профспілок Миколаївської області, позаштатних інституцій Національної служби посередництва і примирення висловили щиру вдячність О. Єльчієвій за надану інформацію, роз’яснення та консультації.