E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Олена Бубнова, головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Одеській області


Одеса 19.11Забезпечуючи реалізацію державної соціальної політики у сфері соціально-трудових відносин, Відділення значну увагу приділяє поширенню взаємодії з організаціями роботодавців Одещини.

14 листопада 2014 року відбулись звітно-виборні збори Одеської міської організації роботодавців. На даний час Організація налічує близько 100 членів із чисельністю працюючих понад 40000 чоловік. Серед її членів є великі бюджетоутворюючі підприємства: ДП «Одеський морський торговельний порт», ЗАТ «Одесакондитер», ПАТ «Одеський олійножировий комбінат», ТОВ «Стікон» та ін.

На збори були запрошені представники соціальних партнерів: голова Одеської обласної організації роботодавців, співголова тристоронньої соціально-економічної ради області Леонід Шемякін, голова Федерації профспілок Одеської області, депутат обласної ради В’ячеслав Буратинський, начальник відділення НСПП в Одеський області Олександр Шрамков, начальник департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради Олена Китайська.

Зі звітною доповіддю виступив голова Одеської обласної організації роботодавців Юрій Шендеровський. Він відзначив, що протягом звітного періоду (листопад 2011-листопад 2014 року) значну увагу Організації було зосереджено на захисті прав та інтересів її членів, їх трудових колективів, безумовного і повного виконання рекомендацій та рішень Федерації роботодавців України, Статуту Одеської міської організації роботодавців, рішень зборів, подальшому розвитку та організаційному зміцненні Організації, підвищенні її авторитету як соціального партнера.

У 2011 році відділення НСПП в Одеській області визнало Одеську міську організацію роботодавців такою, що відповідає критеріям репрезентативності для участі у колективних переговорах з укладання територіальних угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу.

Ю. Шендеровський підкреслив, що одним з основних завдань Організації роботодавців є розвиток співробітництва по соціальному партнерству з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, професійними спілками, розробка, підписання і організація виконання Угоди між виконавчим комітетом Одеської міської ради, Одеською міською організацією роботодавців і Федерацією профспілок Одеської області.

Присутні позитивно оцінили діяльність Організації та висловили подяку за проведену роботу її голові – Юрію Шендеровському, а також внесли ряд конкретних пропозицій щодо колективних дій Одеських роботодавців у наступному періоді по відстоюванню прав товаровиробників та захисту їх інтересів.

Скорочення промислового виробництва, зупинка міських підприємств та зростання заборгованості із виплати заробітної плати, зростання рівня безробіття вимагає більш скоординованих спільних зусиль з керівництвом міста та області, Федерацією профспілок Одеської області, обласною організацією роботодавців, відділенням НСПП в Одеській області у справі зміцнення соціально-економічного потенціалу, розвитку соціально-трудових відносин на підприємствах міста.

Під час обговорення слово взяв начальник відділення НСПП в Одеській області Олександр Шрамков. У своїй промові він зосередив увагу присутніх на двох аспектах – соціальному діалозі та стані соціально-трудових відносин на підприємствах міста Одеси.

О. Шрамков подякував за конструктивну взаємодію з соціальними партнерами, плідну співпрацю з відділенням НСПП в Одеській області та принципову позицію міської організації роботодавців і особисто її голови – Юрія Шендеровського щодо зміцнення і розвитку соціально-трудових відносин між роботодавцями і найманими працівниками, ролі її членів під час проведення заходів по запобіганню виникненню та справедливому вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів), пропаганді правових знань, стосовно роботи по укладенню та виконанню колективних договорів.

О. Шрамков висловив надію на подальшу співпрацю з питань врегулювання стану соціально-трудових відносин та підвищення правової культури у трудових колективах, налагодження соціального діалогу з метою забезпечення соціальної стабільності на підприємствах Одещини.

Учасниками зборів було визнано роботу Одеської міської організації роботодавців задовільною. Головою Організації на наступні три роки одноголосно було обрано Юрія Шендеровського.