E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
   SUM0306202001 липня у приміщенні обласної державної адміністрації відбулось засідання робочої групи Сумської обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (Комісія) під головуванням голови Сумської ОДА Р. Грищенка, у якому взяв участь начальник відділення НСПП в Сумській області (Відділення) О. Пирогов.
     Так, за даними моніторингу загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на 34 підприємствах області, становила 359,9 млн грн, що на 9% більше порівняно з початком року, проте на 4,2% менше по відношенню до попереднього місяця. Найбільшу заборгованість мають підприємства, що зосереджені у містах: Суми, Шостка та Конотоп, а також у Ямпільському, Недригайлівському та Сумському районах.
     Позитивні тенденції щодо часткового або повного погашення боргів найманим працівникам були відмічені на таких підприємствах як: Державний науково-дослідний інститут хімпродуктів, ТОВ "Будінмашсервіс", Комунальне некомерційне підприємство "Недригайлівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги", ПрАТ "Свеський насосний завод", філія "Охтирський сиркомбінат" ПП "Рось", ПрАТ "Шосткинський завод хімреактивів", ТОВ "Грабовське", Кролевецьке УТОС та АТ "Сумське НВО".
     О. Пирогов зосередив увагу присутніх на питанні щодо застосування законодавства про колективні трудові спори (конфлікти) у разі порушення термінів виплати поточної заробітної плати та виникнення заборгованості з оплати праці.
     Голова Сумської облдержадміністрації Р. Грищенко зобов'язав керівників усіх підприємств-боржників скласти уточнені графіки погашення заборгованості та неухильно їх виконувати.