E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    29 травня відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (Комісія) під головуванням першого заступника голови Донецької облдержадміністрації І. Мороза, у форматі відеоконференції, у якому взяли участь представники місцевих органів виконавчої влади, керівники підприємств-боржників та начальник відділення НСПП в Донецькій області (Відділення) А. Хімчак.
        На порядку денному розглядались питання стосовно результатів роботи за 1 квартал 2020 року районної та міських тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат Мар'їнського району, м. Слов'янськ та м. Маріуполь; стан і перспективи погашення заборгованості із заробітної плати, ЄСВ, податків і зборів перед бюджетом КП Слов'янської міської ради "Словміськводоканал", ТОВ "Маст-буд", ТОВ "Гідрокрафт" та ТОВ "Мінова Україна".
     Голови міських та районної тимчасових комісій доповіли про результати роботи, спрямованої на погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємств.
       Керівники підприємств-боржників поінформували про причини виникнення боргів та вжиті заходи щодо її погашення.
       Зокрема, керівник КП Слов'янської міської ради "Словміськводоканал" повідомив, що заборгованість виникла через низький рівень сплати населенням послуг з водопостачання. Наразі заборгованість із заробітної плати повністю погашена, але існує борг перед бюджетом.
       Керівник ТОВ "Мінова Україна" повідомив, що з метою погашення заборгованості із виплати заробітної плати був складений графік погашення боргів, який виконується. Крім того поінформував про розгляд справи у суді щодо рейдерського захоплення підприємства.
      Керівник ТОВ "Гідрокрафт" поінформував, що борг із заробітної плати виник через дебіторську заборгованість Групи Метінвест. Погашення дебіторської заборгованості очікується у червні п. р., що дасть можливість повністю погасити зарплатні борги.
      За інформацією керівника ТОВ "Маст-буд" заборгованість із виплати заробітної плати працівникам підприємства повністю погашена.
     За підсумками засідання Комісії було прийнято відповідні рішення щодо подальшої системної роботи з керівниками підприємств, які мають борги перед працівниками та різними бюджетами.
        За результатами засідання Комісії конфліктну ситуацію у ТОВ "Гідрокрафт" взято на облік з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).