E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

      02 червня начальником відділення НСПП в Запорізькій області (Відділення) С. Четвертаком проведено робочу зустріч з директором Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької обласної державної адміністрації В. Литвиненком.
   Метою зустрічі стало обговорення стану соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької області та визначення шляхів подальшої співпраці щодо сприяння вирішенню конфліктних ситуацій на підприємствах галузі.
       С. Четвертак зосередив увагу на конфліктних ситуаціях на КП "Облводоканал" Запорізької обласної ради та його структурних підрозділах, які виникли у зв'язку із заборгованістю із виплати заробітної плати, та врегулюванню яких сприяє Відділення.
     Зі сторонами СТВ проводиться консультативно-правова та роз'яснювальна робота щодо вирішення конфліктних ситуацій у правому полі.
    В. Литвиненко зазначив, що на сьогодні КП "Облводоканал" має постійну фінансову підтримку з боку Запорізької обласної ради, спрямовану на погашення зарплатних боргів.
       Крім того, під час зустрічі обговорено конфліктні ситуації на інших підприємствах галузі, де тривалий час відсутня позитивна динаміка погашення боргів із виплати заробітної плати. За інформацією директора Департаменту станом на 04.05.2020 сума заборгованості на підприємствах житлово-комунального господарства області склала 16,9 млн грн.
   Основними проблемами діяльності підприємств галузі залишаються недостатнє фінансування, недосконала тарифна політика, заборгованість споживачів за отримані послуги, незадовільний стан технологічного обладнання. Керівництвом підприємств житлово-комунального господарства області, за сприяння органів місцевої влади та Відділення, вживаються всі можливі заходи для забезпечення стабільного функціонування підприємств та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Крім того, на підприємствах галузі діють комісії по трудових спорах.
      Насамкінець зустрічі обговорено шляхи подальшої співпраці, що сприятиме стабілізації стану СТВ на підприємствах житлово-комунального господарства області.